Fenerbahçeliler Derneğinden Anlamlı İftar - Son Dakika
Yerel

Fenerbahçeliler Derneğinden Anlamlı İftar

Fenerbahçeliler Derneğinden Anlamlı İftar

Orhangazi Fenerbahçeliler Derneği, bu yılki geleneksel iftarında down sendromlular ve aileleriyle bir araya geldi.

21.06.2016 14:07

Orhangazi Fenerbahçeliler Derneği, bu yılki geleneksel iftarında down sendromlular ve aileleriyle bir araya geldi.

Fenerbahçeliler Derneği'nin geleneksel iftar yemeği dernek terasında yapıldı. Dernek Başkanı Cenk Ege'nin ev sahipliği yaptığı iftara yönetim kurulu üyeleri ve ailelerinin yanı sıra, Orhangazi'de yaşayan down sendromlular ve aileleri de davet edildi. Bu yıl her zamankinden daha kalabalık geçen iftar programında renkli görüntüler yaşandı. Akşamın en çok eğleneni ise yönetici çocukları ve down sendromlu misafirleri oldu.

Fenerbahçeliler ve özel konuklar için iftar sonrasında dernek lokalinde tiyatro oyunu sahnelendi. İstanbul'dan gelen Proje Grubu'nun tek perdelik 'İyi ki doğdun meleğim' adlı oyununda down sendromuna dikkat çekildi. Ahmet Öztürk'ün yazdığı oyunda Meral Atay sahne aldı. Down sendromlu bir çocuğa sahip olan annenin, kabulleniş sürecini ve bu süreçte eş, aile, toplum ve devletle olan ilişkisini mutfakta oğlunun 25. yaş günü pastasını yaparken yaşamından anımsamalarla seyirciyle paylaşmasını konu alan olan oyun duygusal anlar yaşanmasına sebep oldu.

Oyunda, Türkiye'de engelli olmak, engelli bireyin ailesi olmak genel çerçevesi dışında, özele girerek bu zor uğraşta kadının nasıl yalnız bırakıldığını, down sendromu üzerine farkındalık oluşturarak anlatıldı. Oyunun sonunda ise çocuklar hep birlikte pasta kesti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fenerbahçeliler Derneğinden Anlamlı İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement