Feshane'de Giresun Günleri - Son Dakika
Güncel

Feshane'de Giresun Günleri

Feshane\'de Giresun Günleri

8. Giresun Günleri kapsamında Feshane Fuar, Kongre ve Kültür Merkezi’nde stant açan Fiskobirlik Genel Müdürü Salih Öğütken, Giresun kalite fındıkla ilgili çalışmalar başlatacaklarını söyledi.

02.05.2014 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

8. Giresun Günleri kapsamında Feshane Fuar, Kongre ve Kültür Merkezi'nde stant açan Fiskobirlik Genel Müdürü Salih Öğütken, Giresun kalite fındıkla ilgili çalışmalar başlatacaklarını söyledi.

Giresun Federasyonu öncülüğünde ve Giresun Valiliği himayesinde 1-4 Mayıs tarihleri arasında Feshane Fuar, Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 8. Giresun Günleri'ne katılan Fiskobirlik Genel Müdürü Salih Öğütken, Giresun kalite fındığı dünyanın en kaliteli fındığı olarak kabul edildiğini ve çok yakında bu fındıkla ilgili çalışmalar başlatacaklarını müjdeledi. Sanayide kullanılan fındık ile kuruyemişte kullanılan arasında fark oluşturmak istediklerini belirten Öğütken, " Vakfıkebir'den Piraziz kadar olan sınırları içerisindeki bölgede Giresun tombul fındığı üretiliyor. Bu fındığın kalitesiyle ilgili gelişmeleri sağlayacağız. Amacımız gelişen bir Fiskobirlik ile birlikte ortak üyelerimizin ileriki dönemlerde kar paylarını arttırmak ve kredilendirme gibi imkanları sağlamak" ifadelerini kullandı.

Hem tarım tarafında hem de yetiştiricilik anlamında 3 yılda 90 tane ziraat mühendisi istihdam ettiklerini belirten Öğütken, "İyi tarım uygulamaları, tarımsal danışmanlık ve konvansiyonel tarım anlamında üreticilerimizi yetiştirmeye çalışıyoruz. Özellikle yaşlı bahçeleri ıslah ederek çiftçilerimize gelişen teknolojide daha kaliteli fındık yetiştiriciliği konusunda bilgi veriyoruz. Fiskobirlik 1938 yılında üreticiler tarafından kurulan köklü bir kuruluş. Şu an 50 kooperatifimiz yaklaşık 200 bine yakın kayıtlı fındık üreticimizle birlikte hizmet vermeye devam ediyoruz. Fiskobirlik bir dönem ekonomik açıdan sıkıntılara düştü. Ancak geçen hafta Ankara'da Fiskobirlik Fabrika Satış Mağazası açtık" şeklinde konuştu.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yaşanan don olayı ile ilgili açıklamalarda bulunan ve üreticilerin Fiskobirlik bünyesindeki tarım sigortasını uygulamaları gerektiğini hatırlatan Salih Öğütken, "Şu anda bakanlığımız hasar tespit çalışmaları yapıyor. 1994, 2004 ve 2014 yıllarında böyle bir afet yaşandı. Fiskobirlik bünyesinde tarım sigortacılığı ile ilgili bir şirketimiz var. Üreticilerimizin her yıl sigorta yaptırmalarını öneriyoruz. Çünkü bu tür riskler her zaman olabilir" dedi.

Giresun Günleri'nin sadece Giresunlular için değil, başka yörelerin insanları açısından da büyük önem taşıdığını belirten Fiskomar Genel Müdürü Hüseyin Yağlıdere ise Fiskomar'ın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yağlıdere, "Fiskomar olarak şuanda 34 tane şubemiz var ve Ağustos sonuna kadar şube sayımızı 50'ye çıkarmayı hedefliyoruz. Fındığın olduğu bütün bölgelerde varız" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Feshane'de Giresun Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement