Feshane'nin 'En Başarılısı' Ödülü Kızıltepe'nin - Son Dakika
Yerel

Feshane'nin 'En Başarılısı' Ödülü Kızıltepe'nin

Feshane\'nin \'En Başarılısı\' Ödülü Kızıltepe\'nin

Mardin Valiliği, İstanbul MARDİNFED ve MAREV’in ortaklaşa olarak düzenlediği, yüklenici firma olan Anatolya Organizasyon tarafından tertip edilen Feshane Mardin Tanıtım Günleri, rekor ziyaretçi sayısıyla sona erdi.

10.02.2015 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Valiliği, İstanbul MARDİNFED ve MAREV'in ortaklaşa olarak düzenlediği, yüklenici firma olan Anatolya Organizasyon tarafından tertip edilen Feshane Mardin Tanıtım Günleri, rekor ziyaretçi sayısıyla sona erdi.

Mardin'in tanıtımına büyük katkıları olan organizasyonda etkinliğin en iyi organize edilen, en fazla ziyaretçi çeken, görsellik açısından en fazla ilgi çeken ve folklorik zenginlikleri en iyi teşhir eden stant kategorilerinde zirvede olan Kızıltepe Kaymakamlığı standı, organizasyon ekibi ve düzenleyici jüri tarafından 1.'lik ödülüne layık görüldü.

Etkinliğin kapanış programında 1.'lik ödülünü, MARDİNFED Başkanı İbrahim Biter ve yüklenici firma yetkilisinin elinden alan Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, kendilerine ödülü layık gören tertip komitesine, Kızıltepe halkı adına teşekkür etti. Stant kompleksi çalışmasında, Kızıltepe'nin tarihi Taş Köprü'sü, Ulu Cami, Şahkulubey Kümbeti ve Kızıltepe Çarşısı'yla birlikte sosyal ve kültürel zenginliklerden örnekler sunduklarını belirten Kaymakam Ermiş, söz konusu çalışmaların organizasyonda en organize stant seçilmesinin kendilerini sevindirdiğini söyledi. Kaymakam Ermiş, "Feshane'de Mardin Tanıtım Günleri'nin ilki düzenlendi. Vali Mustafa Taşkesen'in himayelerinde bizlerde Kızıltepe Kaymakamlığı olarak, ilçemizi İstanbulluların hizmetine sunduk. Burada Mardin'imizin ve Kızıltepe'mizin zengin tarihi ve kültürünü, örfünü, geleneklerini, değer ve birikimlerini İstanbul'a taşıdık. 200'ün üzerindeki stantta pek çok sivil toplum kuruluşlarımız, özel ve kamu kuruluşlarımız, yerli üreticilerimiz çalışmalarını ortaya koydu. Faaliyetlerin Mardin'de yaşayanlarla Mardin dışına çıkmış olan Mardinliler arasındaki bağların kuvvetlendirilmesinde, hasretlik duygularının giderilmesinde, Mardin kültürünün öğrenilmesinde çok önemli bir rolü var. Pek çok yenilikleri İstanbullulara sunma fırsatı bulduk. 700 bine aşkın ziyaretçinin ilgi gösterdiği etkinliğin kapsamında organizasyon ekibi ve belirleyici juri, standımızı en iyi organize edilen komple çalışma olarak değerlendirdi. Bu değerlendirme Kızıltepe halkı adına bizleri mutlu etmiştir. Bizlerde Kızıltepeliler olarak bu etkinliğin düzenlenmesinde ön ayak olan Valimiz Mustafa Taşkesen başta olmak üzere; emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah bu ödül bundan sonraki etkinlikler için bir başlangıç olacaktır" dedi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Feshane'nin 'En Başarılısı' Ödülü Kızıltepe'nin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement