Fethiye-Darbe Gecesi Caminin Elektriğinin Kesilmesi Güvenlik Kamerasına Yansıdı - Son Dakika
Güncel

Fethiye-Darbe Gecesi Caminin Elektriğinin Kesilmesi Güvenlik Kamerasına Yansıdı

Fethiye-Darbe Gecesi Caminin Elektriğinin Kesilmesi Güvenlik Kamerasına Yansıdı

Darbe gecesi caminin elektriğinin kesilmesi güvenlik kamerasına yansıdıMUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, darbe girişiminin devam ettiği geçen 16 Temmuz'da selaların susturulması amacıyla bir caminin elektriğinin bilinçli olarak kesilmesi üzerine soruşturma başlatıldı.

22.07.2016 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darbe gecesi caminin elektriğinin kesilmesi güvenlik kamerasına yansıdı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, darbe girişiminin devam ettiği geçen 16 Temmuz'da selaların susturulması amacıyla bir caminin elektriğinin bilinçli olarak kesilmesi üzerine soruşturma başlatıldı. Mahalle sakinleri jandarma aracıyla camiye gelerek salayı susturan kişinin Üzümlü Merkez Cami İmamı İbrahim Duman olduğunu öne sürerken, o anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, Yeşil Üzümlü Mahallesi'ndeki Selçuklu Camii'nde darbe girişiminin yaşandığı geçen 16 Temmuz'da saat 02.30 sıralarında yaşandı. Darbe girişimi sırasında Türkiye genelindeki tüm camilerde olduğu gibi merkezi sisteme bağlı Selçuklu Camii'nden de sela okundu. Bu sırada jandarma aracıyla caminin önüne gelen bir kişi, elindeki cep telefonu ışığından yararlanarak içeriye girdi. İddiaya göre bu kişi caminin elektrik şalterini indirerek selanın okunmasını engelledi.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Demirezen bunu yapan kişinin Üzümlü Merkez Cami İmamı İbrahim Duman olduğunu öne sürdü. Fethiye Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu belirten Demirezen, darbe girişimi sırasında selayı susturan kişilerin cezalandırılmasını istedi. Demirezen, Bu insanların cezalandırılmasını ve bir daha böyle bir olay gerçekleştirildiği zaman ezana, bayrağa, cumhuriyetimize dokunacak insanlara ibret olmasını istiyorum diye konuştu.

Fethiye Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu ise mahalleden bir vatandaşın savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ve kendilerini de bilgilendirdiğini söyledi. Kadıoğlu konuyla ilgili kendi personelleri hakkında idari işlem başlattıklarını bildirdi.

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Yaşananlar camiye ait güvenlik kamerası kayıtlarına da yansıdı. Görüntülerde jandarma aracıyla camiye gelen bir kişinin içeri girdiği görülüyor. Birkaç dakika sonra caminin elektriği kesilerek salalar susuyor. Elektriğin kesilmesiyle birlikte güvenlik kameraları da kayıttan çıkıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fethiye-Darbe Gecesi Caminin Elektriğinin Kesilmesi Güvenlik Kamerasına Yansıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement