Fethiye'de Nefes Kesen Festival Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Fethiye'de Nefes Kesen Festival Sona Erdi

Fethiye\'de Nefes Kesen Festival Sona Erdi

Fethiye'de nefes kesen festival sona erdiMUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde nefes kesen gösterilere sahne olan 17'nci Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali sona erdi.

16.10.2016 10:30

Fethiye'de nefes kesen festival sona erdi

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde nefes kesen gösterilere sahne olan 17'nci Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali sona erdi.

Fethiye'de 23 ülkeden 390 sporcunun katılımıyla gerçekleşen festival, nefes kesen gösterilere sahne oldu. 5 gün süren festivalde, dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ'dan yaklaşık 4 bin yamaç paraşütü havalandı. Skydiving (gökyüzü dalışı), wingsuit (yarasa adam uçuşu) ve akrobasi gösterileri Belceğiz Plajı'ndan festivali izleyenlere heyecan dolu dakikalar yaşattı. Yelken kanat, microlight ve paramotor gösterileriyle renklenen festivalde bu yıl ilk kez Çin, Güney Afrika, Kanada, Norveç ve Fransa gibi ülkelerden yamaç paraşütü pilotları yer aldı. Festivalin son gününde yaklaşık 2 bin kişi gösterileri izlemek için Belceğiz Plajı'nı doldurdu. Hava gösterilerinde birçok ilkin denendiği festival boyunca Ölüdeniz Mahallesi'ndeki otellerde doluluk yaşandı.

KAZALAR KAMERAYA YANSIDI

Paraşütçülerin hafif yaralandığı denize düşme ile sonuçlanan küçük kazalar kameralara yansıdı. Güvenlik tedbirlerinin üst düzeyde tutulduğu festival boyunca, kötü havalarda pilotların Babadağ'dan kalkışına izin verilmedi.

DP'li Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, festivalin hiçbir kaza yaşanmadan sona ermesini sevinçle karşıladıklarını söyledi. Festivalin açılış töreni sonrası, ilk kez yamaç paraşütüyle uçan Saatcı, Babadağ'ın Avusturya ve Fransa'dan sonra dünyanın en iyi yamaç merkezlerinden biri olduğunu kaydetti. Festivalin ülkenin tanıtımına çok büyük katkılar verdiğini aktaran Başkan Saatcı, Ülkemiz sıkıntılı bir süreçten geçiyor. 15 Temmuz'da bir sıkıntı yaşadık. İçeride de sıkıntılar var ama buna rağmen 23 ülkeden 400 yabancı sporcunun gelmesi ve yaklaşık 4 bin atlayış yapması müthiş bir olay. Bu müthiş bir tanıtım oldu dedi.

350'NİN ÜZERİNDE AKROBASİ UÇUŞU

Festival Komite Başkanı Kadri Tuğlu ise festival kapsamında 4 binden fazla uçuş ve 350'nin üzerinde akrobasi gösterisinin yapıldığını belirtti. Bazı gösterilerin dünyada ilk defa bu festivalde denendiğini vurgulayan Tuğlu, Dünyada üç organizasyon var. Bizim iki rakibimiz vardı. Bunlar, Fransa ve Avusturya. Emin olun ki biz bu sene bunları da geçtik. Artık Ölüdeniz Hava Oyunları'nın tek rakibi kendisidir.

Dünyanın en iyi pilotları bu festival kapsamında bu yıl Ölüdeniz semalarında uçtu ve gösteriler yaptı. Festival tüm esnaflarımız ve turizmcilere de rahat nefes aldırdı diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fethiye'de Nefes Kesen Festival Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement