Fethiye - Huzurevi Bahçesinde 200 Kiloluk Kabak Yetiştirdi - Son Dakika
Güncel

Fethiye - Huzurevi Bahçesinde 200 Kiloluk Kabak Yetiştirdi

Fethiye - Huzurevi Bahçesinde 200 Kiloluk Kabak Yetiştirdi

Huzurevi bahçesinde 200 kiloluk kabak yetiştirdiMUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde kaldığı huzurevinin bahçesine ABD'den gönderilen kabak tohumlarını eken 74 yaşındaki İbrahim Ethem Çakır, 200 kiloluk bal kabağı yetiştirdi.

16.06.2016 19:07

Huzurevi bahçesinde 200 kiloluk kabak yetiştirdi

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde kaldığı huzurevinin bahçesine ABD'den gönderilen kabak tohumlarını eken 74 yaşındaki İbrahim Ethem Çakır, 200 kiloluk bal kabağı yetiştirdi.

Fethiye'nin Foça Mahallesi İbrahim Gül Caddesi'ndeki Fethiye Belediyesi Huzurevi arkasına yaşlıların sebze yetiştirmesi için bahçe kuruldu. Huzurevine 10 yıl önce yerleşen İbrahim Ethem Çakır, bahçeye oğlunun ABD'den gönderdiği kabak tohumlarını ekti. Yürüme güçlüğü çeken ve baston kullanan Çakır'ın ektiği kabaklar, 200 kilo ağırlığa ulaştı.

HEDEF REKORLAR KİTABINA GİRMEK

Her sabah erkenden kalkarak kabakları kontrol eden Çakır, kabağın büyümeye devam ettiğini belirterek, amaçlarının Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek olduğunu söyledi. Kabakların özenli bir bakım istediğini ve her gün daha da büyüdüklerini anlatan Çakır, rekorun 1050 kilo olduğunu söyledi. Büyümeye devam eden kabağın 800 kiloya ulaşmasını beklediğini aktaran Çakır, kabakların şu anda 200 kiloya ulaştığını kaydetti.

'YAŞILARILARIMIZ HAYATIN İÇİNDE OLDUKLARINI HİSSETSİNLER'

Huzurevi Müdürü Adem Güngör, amaçlarının huzurevinde kalanlara hayatın içinde olduklarını hissettirmek olduğunu söyledi. Yaşlıların sebzelere çok iyi baktığını belirten Güngör, İlgisi olan yaşlılarımız bahçemizde çeşitli sebzeler yetiştiriyor. Kabak tohumlarını da İbrahim amca ABD'deki oğlu aracılığıyla temin etti. Onların hayat sevinçlerini görünce mutlu oluyoruz. Hedefimiz rekorlar kitabına yaklaşabilmek. Kabakları hasat edip tarttığımızda iyi bir sonuç alırsak huzurevi olarak müracaat etmeyi düşünüyoruz dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fethiye - Huzurevi Bahçesinde 200 Kiloluk Kabak Yetiştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement