Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Kırklareli'de tutuklanan hakim ve savcı sayısı 19'a yükseldi.

20.07.2016 16:50

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Kırklareli'de tutuklanan hakim ve savcı sayısı 19'a yükseldi.

Alınan bilgiye göre FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda, silahlı terör örgütüne üye olduğu belirlenen hakim Y.A, Ardahan'da gözaltına alındı.

Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Kırklareli Sulh Ceza Mahkemesinde yargılanan Y.A, silahlı terör örgütüne üye olduğu iddiasıyla tutuklandı.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası HSYK'nın talimatı üzerine 21 hakim ve savcı hakkında yakalama kararı çıkarılmış ve İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, hakimler M.D, A.Ö, M.T, M.S, E.S, Ö.P, H.T, A.Ş, S.Y, F.O, V.Ö. ile cumhuriyet savcıları İ.Ö, M.A, E.K, D.S, E.S, M.D.T, M.Y, S.D, H.K'yi gözaltına almıştı.

Savcılıkta sorgulamalarının ardından mahkemeye sevk edilen hakimler M.D, A.Ö, M.T, E.S, Ö.P, H.T, A.Ş, F.O, V.Ö. ile cumhuriyet savcıları İ.Ö, M.A, E.K, D.S, E.S, M.D.T, M.Y, S.D, ve H.K. tutuklandı.

Hakimlerden M.S. ile S.Y. ise bakıma muhtaç küçük çocukları ve eşleri hakkındaki tutuklama kararı nedeniyle adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hakim Y.A ile birlikte tutuklanan hakim ve savcıların sayısı 19'a yükseldi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement