Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi

Giresun Üniversitesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası Yüksek Öğretim Kurulunun (YÖK) talebiyle başlatılan soruşturma sonucu, 7 idari ve akademik personelin açığa alındığı bildirildi.

21.07.2016 23:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Üniversitesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası Yüksek Öğretim Kurulunun (YÖK) talebiyle başlatılan soruşturma sonucu, 7 idari ve akademik personelin açığa alındığı bildirildi.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlandığını ve Türkiye bir uçurumun kenarından döndüğünü belirtti.

Rektörlük olarak devletin içerisine sızan terör örgütü mensuplarıyla mücadeleye her türlü desteği verdiklerine söyleyen Coşkun,"Devletimiz demokrasiyi, ülkesini, vatanını koruma adına bir refleksle devletin içine sızan bu örgütün devlet içerisinde temizlenmesi noktasında ciddi refleks gösterdi. Bu refleks benim açımdan son derece anlaşılır bir durum. Bir devlet üniversitesi rektörü olarak kendi kurumumda bu yapıya mensup, bunlarla bağlantılı olan, yardım eden insanlarla devletimizin en üst kademesindeki insanlar nasıl mücadele ediyorsa ben de aynı şekilde mücadele etmeye kararlıyım." dedi.

Coşkun, YÖK'ün talebi doğrultusunda üniversitede soruşturma açtıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"YÖK'ün talebi doğrultusunda, FETÖ ile bağlantılı veya söz konusu örgüte destek ya da yardımcı olma durumu olan her kim varsa bunlarla ilgili durumların ivedilikle değerlendirilerek ilgililer hakkında işlem yapılması ve sonucunun da 5 ağustosa kadar bildirilmesi gerekiyor. Bu konuda derhal biz de devletimizin gösterdiği refleksi benimsiyoruz. Bunların üniversitemizde yeri yok. Ancak bir cadı avı başlatmak, masum, suçsuz, insanları zan altında bırakıp onları mağdur etme niyetinde değilim. Kesinlikle yasal çerçevede, hukukun temel prensipleri içerisinde kalarak gerçekten suçlu olanların tespit edilmesi amacıyla çok dikkatli ve hukuka uygun yollarla bu yapı ile mücadele edilmesi görüşündeyim. İhanet içerisinde olan insanların tespit edilmesi ve bunların üniversitemiz ile ilişkilerinin kesilmesi noktasında son derece kararlıyız"

Coşkun, üniversitelerindeki soruşturma sonucu 7 idari ve akademik personelin açığa alındığını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement