Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, bölücü terör örgütü FETÖ mensuplarının darbe girişimine ilişkin "Bu hainler dün 3 bacımızı silahla yaraladılar, şu anda hastanede, 14 vatandaşımızı yaraladılar.

16.07.2016 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, bölücü terör örgütü FETÖ mensuplarının darbe girişimine ilişkin "Bu hainler dün 3 bacımızı silahla yaraladılar, şu anda hastanede, 14 vatandaşımızı yaraladılar. Bunların hepsinin hesabı hukuk nezdinde, devletin kanunları çerçevesinde elbette sorulacak." dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesinin çağrısı üzerine Kent Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, darbe girişimi yapan askerlere tepki gösterdi.

Burada vatandaşlara hitap eden Vali Coş, dün gece Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) mensup olup Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) içerisinde yuvalanmış hainlerin emir komuta zincirinin dışına çıkarak, askerlik yeminini çiğneyerek vatana, demokrasiye, hukuka ve millete suikasta kalkıştıklarını söyledi.

Milletin engin feraseti, basireti, fedakarlığı, cesareti ve kahramanlığı sayesinde hukuka, demokrasiye ve hükümete sahip çıkıldığını vurgulayan Coş, şöyle devam etti:

"Sizlere çok teşekkür ediyoruz. Bu hainler, 'hain' diyorum çünkü yeminine ihanet eden, millete sabotaj, devlete suikast yapanlara 'hain' denmez de ne denir? Bunların o kadar gözleri dönmüş ki askerlik yemininde amirlere itaat yok mu? Var. Peki bu hainler, amirleri olan komutanları, hatta Genelkurmay Başkanını bile nasıl yeminlerini çiğneyerek onları tutuklamaya, gözaltına almaya, hürriyetlerini kısıtlamaya kalkıştılar? Bunlar işte yeminlerine, vatanlarına, kanunlara ihanet ettiler. Sizlerin cesareti, kahramanlığı, basireti ve şecaati sayesinde bu tehlikeyi şimdilik bertaraf ettik ama tehlike bitmiş değil. Bu FETÖ ne biçim bir örgüt?"

"Türk askeri milletine silah çeker mi?"

Coş, FETÖ'nün 17-25 Aralık'ta da darbe teşebbüsünde bulunduğunu anımsatarak, "Dolayısıyla bunlar yine umulmadık zamanda kripto olarak kalan, teşhis edilemeyen, hala devletin çeşitli birimlerinde çalışan bu hain örgütün mensupları, emir verildiği zaman tekrar bir hainliğe kalkışabilir. O yüzden uyanık olacağız, dikkatli olacağız, takip edeceğiz. 'Türk askeri milletine silah çeker mi? Bu hainler silah çekmedi mi? Çekti. Peki Türk askeri, kadına kıza silah çeker mi?' Bu hainler dün 3 bacımızı silahla yaraladılar, şu anda hastanedeler, 14 vatandaşımızı yaraladılar. Bunların hepsinin hesabı hukuk nezdinde, devletin kanunları çerçevesinde elbette sorulacak." ifadesini kullandı.

Türk askeri olmaya yakışmayan, kafasını, beynini, aklını FETÖ'ye, terör örgütünün şahsında da küresel emperyalist güçlere teslim etmiş olan, "kurşun asker" gibi emir verildiğinde körü körüne ölüme gidebilecek hain ve "haşhaşileri" temizlemek için devletin bugünden sonra gerekeni yapacağını aktaran Coş, "Bundan müsterih olun. Ama biz kanunlara itaat eden, yasalara saygılı olan, hükümete, amirlerine itaat eden, milletini seven, elindeki silahı halkına değil terör örgütüne doğrultan, devletin valiliğini değil terör kampını basmaya çalışan askeri başımızın üstünde taşıyacağız. Birliğimizi, beraberliğimizi bundan sonra devam ettireceğiz." dedi.

Konuşmanın ardından vatandaşlar, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement