Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen idari soruşturmayla ilgili "İlimizde 162 emniyet mensubu açığa alınmış vaziyettedir şu anda.

18.07.2016 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen idari soruşturmayla ilgili "İlimizde 162 emniyet mensubu açığa alınmış vaziyettedir şu anda. İçlerinde rütbeli olanlar, memur olanlar var. İşlemler tamamlanmak üzere. Gözaltı sayısında artış olabilir. İncelemeler devam ediyor." dedi.

Küçük, İnegöl Devlet Hastanesinde kurulan kemoterapi ünitesinin açılışı öncesi, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından yaşanan bazı gelişmelere ilişkin gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

"İlimizde 162 emniyet mensubu açığa alınmış vaziyettedir şu anda. İçlerinde rütbeli olanlar, memur olanlar var. İşlemler tamamlanmak üzere. Gözaltı sayısında artış olabilir. İncelemeler devam ediyor" diyen Küçük, Türkiye'nin demokratik bir hukuk devleti olduğunu vurguladı.

Küçük, şöyle devam etti:

"Yani bunun manası şu: Delilsiz, kaynaksız, belgesiz hiç kimse dedikoduyla, şunla, bunla bir işlem gerçekleştirilmez. Herkes müsterih olsun. Herkes hukuk devletine ve hukuka güvensin. Hukuk devletinden asla taviz vermeyeceğiz. Ne olursa olsun. 'Şurada şu yazıldı, burada bu çıktı.' Bu laflarla devlet hareket etmez. Tamamen belgeyle, evrakla, delille hareket eder. Böyle sağda solda veya sitelerde çıkan şeylere kimse itibar etmesin arkadaşlar. Bazen böyle durumlarda herkes bir şey söylüyor, yazıyor ama devlet kesinlikle hukuka uygun olarak işlem yapar. Bunun dışında hiç kimseye delilsiz, kaynaksız, belgesiz herhangi bir işlem tesis edilemez. Buna biz müsaade etmeyiz. Bundan herkes emin olsun."

Vali Küçük, sosyal medyada, "İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'u tokatlayarak gözaltına aldırdığı" yönünde çıkan haberleri yalanlayarak "Arkadaşlar burası hukuk devleti. Bir tokatlanma hadisesi yoktur. Bu olaya katılmaması yönünde kendisi uyarıldı. Israr edince de gözaltına alındı. Hukuk devletinde ne işlem tesis edilecekse o edilir. Öyle bir şey yok." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement