Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi

Van'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında 20 hakim ve savcı daha gözaltına alındı.

18.07.2016 20:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında 20 hakim ve savcı daha gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı alınan 37'si adli, 16'sı idari toplam 53 hakim ve savcıdan 20'si daha gözaltına alındı.

Başsavcılığın talimatı doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çalıştıkları yer ve konutlarında arama yapılan 20 hakim ve savcı, ifade işlemleri için emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Böylelikle hakkında gözaltı kararı bulunan hakim ve savcıların tamamı gözaltına alındı.

12 şüpheli tutuklandı

Bu arada, soruşturma kapsamında, gözaltına alınan Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesinde görevli 5 hakim, eski Van 6. Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Ali Yalçın, 6. Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Salih Ataman ve çeşitli rütbelerdeki 5 emniyet mensubu emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen şüpheliler, tutuklandı.

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Vedat Kandır ile İlçe Komando Bölük Komutanı Yüzbaşı Rıdvan Yıldırım, dün, "Fetullahçı terör örgütüne üye olmak", "Devletin düzen ve varlığına kast etmek" suçlarından tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement