Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi

Van'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 hakim ve savcı tutuklandı.

20.07.2016 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 hakim ve savcı tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Van Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 30 hakim ve savcı, işlemlerinin tamamlanmasıyla adliyeye çıkarıldı.

Van Cumhuriyet Başsavcı vekillerince ifadeleri alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 14'ü "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzene karşı durmak", "FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı, 4 hakim adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Serbest kalan 4 kadın hakim hakkında, haftada bir kez karakolda imza atma ve yurt dışına çıkış yasağı kararı alındı.

Tutuklanmaları talep edilen 12 hakim ve savcının mahkemedeki sorgusu ise devam ediyor.

Soruşturma kapsamında daha önce de Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesinde görevli 5 hakim, eski Van 6. Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Ali Yalçın, 6. Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Salih Ataman, Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Vedat Kandır ve İlçe Komando Bölük Komutanı Yüzbaşı Rıdvan Yıldırım ile çeşitli rütbelerdeki 5 emniyet mensubu da tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement