Fetö'nün Darbe Girişimi Sırasında Şehit Olan 246 Kişi İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi Sırasında Şehit Olan 246 Kişi İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Pape Camisi'nde düzenlenen program Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesi Pape Camisi imam hatibi Ahmet Hamdi Karahan'ın konuşması Sela okunması ve gıyabi cenaze namazı kılınması FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler Toronto'da şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı Kanada'nın Toronto kentinde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olan 246 kişi için program düzenlendi.

22.07.2016 01:40

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Pape Camisi'nde düzenlenen program

Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesi

Pape Camisi imam hatibi Ahmet Hamdi Karahan'ın konuşması

Sela okunması ve gıyabi cenaze namazı kılınması FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Toronto'da şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Kanada'nın Toronto kentinde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olan 246 kişi için program düzenlendi.

Toronto Din Hizmetleri Ataşeliği tarafından Pape Camisi'nde düzenlenen programda, Diyanet İşleri Başkanlığınca kentteki Türk camilerinde görevlendirilen imamlar Ahmet Hamdi Karahan, İsmail Karapınar, Mehmet Ali Demir ve Bilal Gülmez, Kur'an-ı Kerim okudu.

Daha sonra Mevlana Camisi imamı Karapınar, şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldırıldı.

"Tepkimizi gösterdik"

Toronto Din Hizmetleri Ataşe Vekili ve Pape Camisi imam hatibi Ahmet Hamdi Karahan, AA muhabirine, 15 Temmuz gecesi yaşananlardan derin üzüntü duyduklarını söyledi.

Karahan, "Uzaklarda da olsak 'Orada hayatlarını kaybeden kardeşlerimiz için ne yapabiliriz' fikrinden hareketle programı düzenledik ve tepkimizi gösterdik. Hafta içi ve iş günü olmasına rağmen vatandaşlarımız programa yoğun ilgi gösterdi. Allah bize bir daha böyle acılar yaşatmasın, gözyaşı döktürmesin. Bu acı, inşallah birlik ve beraberliğimize, daha çok kenetlenmemize vesile olur." diye konuştu.

Programın ardından cemaate lokum, gül suyu ve çay ikram edildi.

Programa, Türkiye'nin Toronto Başkonsolosu Erdeniz Şen, Toronto Eğitim Ataşesi Seyithan Razi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fetö\'nün Darbe Girişimi Sırasında Şehit Olan 246 Kişi İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi Sırasında Şehit Olan 246 Kişi İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı - Son Dakika


Advertisement