Fetö'nün Darbe Girişimine Dünyadan Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Dünyadan Tepkiler

Arnavutluk, Kosova, Makedonya ve Karadağ'dan liderler, FETÖ'nün darbe girişimini kınadı.

16.07.2016 15:25

Arnavutluk, Kosova, Makedonya ve Karadağ'dan liderler, FETÖ'nün darbe girişimini kınadı.

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani, Türkiye'de demokratik yollarla seçilmiş hükümeti devirmek ve anayasal düzeni yıkmak isteyen darbe girişimini yakından takip ettiğini ifade ederek, "İktidarı şiddet kullanarak ele geçirmek isteyen bu tarz eylemleri kınıyorum. Türkiye'deki huzurun hemen geri gelmesini temenni ediyorum." dedi.

Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin istikrarı bölge istikrarını anahtarıdır. Türkiye'nin seçilmiş hükümeti, hukuku ve düzenini destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov da ülkesinin Türk hükümetini desteklediğini vurguladığı açıklamasında, "Türkiye, Makedonya'nın önemli bir stratejik ortağıdır. Durumun sakinleşmesinden ötürü mutluluk duyuyorum." ifadelerine yer verdi.

Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli ise Türkiye'de meydana gelen olayları "büyük bir endişe" içerisinde takip ettiklerini belirterek, "İki ülke arasındaki dostluk ve iş birliği bağları en üst düzeydedir. TBMM, devlet kurumları ve halkın iradesiyle kurulan düzen ve hukukun geri getirilmesinden dolayı mutluyuz." diye konuştu.

Şükür duası ve namazı çağrısı

Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Fejzic, imamlara çağrıda bulunarak, "Bugün öğle namazıyla birlikte Karadağ'daki camilerdeki bütün imamlar şükür duası etmek ve şükür namazı kıldırmak ile yükümlüdür. Türkiye'ye karşı yapılmaya çalışılan darbe girişiminin başarısız olmasından dolayı Allah'a şükrediyorum. Türk devleti ve halkı, Karadağ'ın dualarındadır." dedi.

Makedonya İslam Birliğinden yapılan yazılı açıklamada ise yasal bir iktidarı şiddet yoluyla indirme girişiminin hem insanlık hem İslam kurallarıyla örtüşmediğine işaret edilerek, "Türkiye'de olanlar terör eylemidir. Makedonya'da yaşayan Müslümanlar, Türkiye hükümetinin yanındadır. Tüm darbeciler devletin kanunlarına göre cezalandırılmalı." ifadelerine yer verildi.

?

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Dünyadan Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement