Fetö'nün Darbe Girişimine Dünyadan Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Dünyadan Tepkiler

Türkiye tarafından kurulan Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesinden (KTMÜ) Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterildi.

18.07.2016 17:30

Türkiye tarafından kurulan Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesinden (KTMÜ) Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterildi.

Üniversitenin rektörlük binasındaki konferans salonunda yapılan toplantıda, Türkiye'deki askeri darbe teşebbüsüne tepki gösterilerek, idari ve eğitim personeli son gelişmeler hakkında bilgilendirildi.

KTMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Balcı, yaptığı konuşmada Türkiye'de yaşanan kalkışmayı şiddetle kınayarak, "Darbe sadece Türkiye'ye yapılmış değildir. Darbe Türkiye'ye ümit bağlamış ve kaderini birleştirmiş 300 milyonluk Türk dünyasına ve 1,5 milyarlık İslam dünyasına yapılmak istenmiştir." dedi.

FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren Balcı, darbenin gerçekleşmesi halinde, sancağın sadece Türkiye'de değil tüm Türk dünyasında düşeceğini kaydederek kalkışmanın sadece Türkiye'ye yapılmadığını dile getirdi.

Darbe teşebbüsünü, dini kullanan ama asla dindar olmayan ve bir çok kez milletine ihanet eden FETÖ'nün yaptığını dile getiren Balcı, "Bu vatan bu alçaklara asla bırakılmayacaktır. Türk adaleti karşısında cezasını alacaklardır. Allah bunlara bir daha fırsat vermesin." diye konuştu.

Balcı ayrıca, Türkiye'de hayatın normal seyrinde ilerlediğini, tüm kurumların ve insanların işlerinin başında olduğunu sözlerine ekledi.

Öte yandan Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Senatosu da bildiri yayımladı. Bildiride, "Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki hain azınlık bir grup tarafından milletimizin iradesine ve milli bütünlüğümüze karşı gerçekleştirilen kalkışma, Yüce Allah'ın izni, milletimizin bütün dünyaya örnek olan sağduyusu, devlet büyüklerimizin tecrübesi ve idaresi, güvenlik güçlerimizin üstün cesareti ve becerisiyle bertaraf edilmiştir." ifadesi kullanıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Dünyadan Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement