Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Sivil toplum kuruluşlarının 15 Temmuz'daki FETÖ darbe girişimine tepkileri sürüyor.

19.07.2016 19:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivil toplum kuruluşlarının 15 Temmuz'daki FETÖ darbe girişimine tepkileri sürüyor. Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası (Sağlık-İş), Türkiye Haber İşçileri Sendikası (Haber-İş), Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) ve Altınokta Körler Derneği, darbe girişimini yazılı açıklamalarla kınadı.

Sağlık-İş tarafından yapılan yazılı açıklamada, bugün de gelecekte de bu tür hain kalkışmalara asla müsaade edilmeyeceği belirtilerek, "Halkın ordusunun silahlarını halka doğrultan bu eli kanlı darbe girişimini sonuna kadar reddediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Milli iradeye sahip çıkan halkın bütün dünyaya demokrasi dersi verdiği vurgulanan açıklamada, "Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak, bu ülkenin vatansever askerinin, seçilmiş hükümetinin, seçilmiş Cumhurbaşkanının ve demokrasinin yanındayız." değerlendirmesinde bulunuldu.

Haber-İş'ten yapılan açıklamada ise darbe girişimi kınanarak, art niyetli ve ülkenin geleceğine yönelik "alçaklıkların" kabul görmediğinin bir kez daha anlaşıldığı belirtildi.

Milletin çıkarları dışında hiç bir değere itibar edilmemesi, sosyal medyada fitne tohumları ekmeye çalışanlara prim verilmemesi gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Darbe girişiminin ilk anlarında örgütlü olduğumuz Türk Telekom AŞ, PTT AŞ ve Türksat'a yönelik işgal eylemleri, güvenlik güçlerimizin ve üyelerimizin canları pahasına üstün gayret ve çabası ile sonuçsuz kalmış olup, iletişimde hiçbir aksaklık yaşanmamıştır. Bu darbe girişimi, güzel ülkemizin ve aziz milletimizin birliğine yapılmış bir darbe girişimidir."

"Türk ordusu itibar kaybetmeyecek"

Maden-İş'in açıklamasında da darbe girişimi kınandı.

Açıklamada, Türk halkının büyük bir sınavdan geçtiği, hükümete oy veren vermeyen, muhalefetiyle, esnafıyla, memuruyla, işçisiyle, kadınıyla, erkeğiyle bütün vatandaşların kenetlendiği, canı pahasına savaş verdiği bildirildi.

TSK'nın içine sızmış ihanet şebekeleri yüzünden Türk Ordusu'nun itibar kaybetmeyeceğinin altı çizilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Türk halkı sapla samanı ayırmasını iyi bilir. İhanet şebekesi ve destekçileri elbet cezasını en ağır şekilde ödeyecektir. Demokrasi ülkesinde yönetimi halk belirler. Halkın iradesine hükmetmek, cebir kullanmak ve silahla yönetime göz dikmek hiç kimsenin haddi değildir."

Altınokta Körler Derneğince yapılan açıklamada da her zaman demokrasinin yanında olunduğu belirtilerek, "15 Temmuz gecesi Türkiye'yi karanlığa sürüklemek amacıyla yapılan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Geçmişte olduğu gibi bugün de inatla demokrasimizi savunmayı sürdüreceğiz. Bu ihanete karşı atılan her adımda devletimizin yanında olacağız." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement