Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Amasya'da vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbetine" devam ediyor.

19.07.2016 23:29

Amasya'da vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbetine" devam ediyor.

Yavuz Selim Meydanı'nda toplanan ve 4 gündür demokrasi nöbetine devam eden vatandaşlar, ellerinde bayraklarla "Bayrak inmez vatan bölünmez", "Recep Tayyip Erdoğan", "darbecilere idam", "millet burada FETÖ'cüler nerede" şeklinde sloganlar attı.

Darbe girişiminde hayatını kaybeden ve yaralananlar için dua eden vatandaşlar, zaman zaman tekbir getirdi.

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, meydanlara inen, 4 gündür milli iradeye sahip çıkan bütün vatandaşlara teşekkür etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bağımsızlık savaşını başlatan bir ecdadın torunları olan Amasyalıların hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin meydanları doldurduğunu anlatan Özdemir, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Amasyalılar, 97 yıl sonra 'milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' diye tüm dünyaya haykırmıştır. Alçak emelleri için, içinden çıktıkları, havasını soludukları, ekmeğini yedikleri yüce Türk milletinin, seçilmiş Cumhurbaşkanı'nın ve güvenlik güçlerinin canına kast etmiştir. Düşmanın yapmadığı alçaklıkla üzerilerine mermiler ve bombalar yağdırmışlar, tanklar sürmüşlerdir. İnsanlık tarihinin en sinsi ve alçak kalkışmasını yapmışlar fakat milletimizin muhteşem direnişiyle karşılaşmışlardır. Tüm bunları yaparken aziz Türk milletinin iman dolu göğsündeki bağımsızlık aşkını unutmuşlardır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement