Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Antalya'da, Birlik Haber-Sen ve TRT çalışanları, FETÖ'nün darbe girişimi ile TRT'ye yapılan saldırıyı kınadı.

21.07.2016 12:10

Antalya'da, Birlik Haber-Sen ve TRT çalışanları, FETÖ'nün darbe girişimi ile TRT'ye yapılan saldırıyı kınadı.

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Birlik Haber-Sen Antalya Şubesi Başkanlığınca, Konyaaltı Posta Dağıtım Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapıldı.

Postane ve TRT çalışanlarının yanı sıra farklı sendikaların üyelerinin de destek verdiği açıklama öncesinde, darbe girişiminde şehit olanlar için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Birlik Haber-Sen Antalya Şubesi Başkanı Mustafa Erol, 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı PTT ve TRT çalışanlarının yiğitçe tavır koyduğunu söyledi. Meydanları boş bırakmadıklarını ve demokrasi nöbetinde gerekli duruşu gösterdiklerini belirten Erol, "Meydanlarda milletçe üzerimizdeki bütün renklerden arınıp, sadece kırmızı beyazı kendimize renk seçtik. Etnik kimliğimizi, inanç farkımızı, siyasi görüşümüzü, kültürel farkımızı bir kenara bırakıp, kardeş olmayı başardık." dedi.

İstisnasız her darbenin cinayet, vatana, millete karşı ihanet olduğunu vurgulayan Erol, bugüne kadar yaşanan darbelerin hiçbirinin 15 Temmuz darbesi kadar alçakça olmadığını dile getirdi. Erol, "Hiçbir darbe, manevi değerlerimizi sömüren tasması başkalarının elinde olan sözde hoca kılıklı bir hain tarafından yönetilmemiştir. Hiçbir darbe halkına karşı silah çekmemiştir." diye konuştu.

FETÖ üyelerinin yıllarca devletin kurumlarına sızdığını ve ele geçirmeye çalıştığını ifade eden Erol, şunları kaydetti:

"Binlerce fakülte mezunu, yüzlerce yüksek lisans mezunu insanın hayatlarını, geleceklerini ve ekmeklerini gasp eden soru hırsızları, bütün devlet kurumlarına olduğu gibi PTT ve TRT'ye de sızmışlardır. Her şerde bir hayır vardır. Darbeye karşı tek vücut olan milletimiz, ülkemizi PTT ve TRT'mizi ve kurumlarımızı bu vatan hainlerinden temizleyecek inşallah. TRT ülkemizin en güzide kurumlarındandır ve bu milletin sesidir. Asker forması altına sığınmış FETÖ, terör örgütü mensupları bu kurumumuzda korsan bildiri yayınlayarak, bu ekranları karartmaya kalkışmışlardır. Şimdi sıra TRT'mizi FETÖ terör örgütü mensuplarından temizlemeye gelmiştir."

Basın açıklamasının ardından, darbe girişiminde hayatını kaybedenler için dua edildi.

"İş birlikçiler deşifre olmuştur"

Antalya İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Başkanı Mehmet Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin insanlığın bütün ahlaki ilkelerinden, dini prensiplerinden, medeniyet değerlerinden, asgari vicdani ve insani müştereklerden uzak bir kalkışma olduğunu belirtti.

Darbe girişiminin anneleri, babaları, oğulları, kızları olarak nefretle lanetlediklerini vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Milletine silah doğrultmuş, kadın erkek, genç yaşlı demeden kurşun sıkmıştır. Masum halkın üzerine tankları sürmekte, insanları ezmekte sakınca görmemiştir. İnsanlara silah sıkmak istemeyen, emirleri altındaki askerleri, silah arkadaşlarını başlarından vurarak şehit etmekte tereddüt etmemiştir. Uçak ve helikopterlerle başta milletin meclisi olmak üzere devletin kurumlarını bombalamışlardır. Milli iradeyi gasp etmeye kalkmış, Cumhurbaşkanı'na suikast tertip etmekte tereddüt etmemiştir."

Yıldırım, girişimin ardından halkın sokağa çıkarak, zorbalığa karşı kendini siper ettiğini belirterek, tankların durdurulup, işgallere son verildiğini vurguladı.

Türk milletinin iradesi dışında ülkeyi dizayn etmenin mümkün olmadığının altını çizen Yıldırım, "Bu yolda yapılacak bütün komplolar boşa çıkmıştır ve çıkacaktır. İşbirlikçiler deşifre olmuş, olacak ve etkisiz kalacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement