Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Bandırma Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Vural Atabey, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini basın bildirisiyle kınadı.

22.07.2016 15:02

Bandırma Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Vural Atabey, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini basın bildirisiyle kınadı.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atabey, Türkiye'nin demokrasi tarihinde neredeyse her 20 yılda bir demokrasinin ve siyasetin askeri darbelerle kesildiğini belirtti.

Cemiyet olarak parlamenter demokrasiyi, halkın temel hak ve özgürlüklerini, basın ve düşünceyi, ifade özgürlüğünü ortadan kaldırmaya dönük her türlü girişimin karşısında olduklarını bildiren Atabey, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet tarihinin en zor dönemlerinden birinden geçiyoruz. İçinden geçtiğimiz bu kritik süreçte basın çalışanları, uğradıkları saldırı, baskı ve tehditlere rağmen yayınlarına devam ederek, darbenin önlenmesine yardımcı olmuşlardır. Hatırlanacağı gibi darbe girişimi sırasında darbeciler tarafından TRT, CNN Türk ve Hürriyet Gazetesi saldırıya uğramış, yayınları engellenmeye çalışılmıştır. Yeni Şafak Gazetesi'nde çalışan bir muhabir meslektaşımız şehit düşmüştür. Bu ortam, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne yönelik baskıların artırılması için bir fırsat olarak görülmemeli. Darbe girişimi sonrasında özlenen toplumsal barışın ve kardeşliğin sağlanması, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün korunması ile mümkündür. Adalet gibi, özgür basın da herkese lazımdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement