Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Memleketimiz, bir uçurumun kenarından döndü demek lazım. Uyanık olmak gerekiyor.

22.07.2016 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Memleketimiz, bir uçurumun kenarından döndü demek lazım. Uyanık olmak gerekiyor. Herkesin işine, gücüne dönmesine kadar geçecek süreçte biraz daha dikkatli olmak gerekiyor." dedi.

Ordu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimi ile oda ve borsa başkanları, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret ederek 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini kınadı.

Ziyarete gelen heyete teşekkür eden Vali Balkanlıoğlu, vatandaşların meydanları boş bırakmayarak ülkesine sahip çıktığını belirterek, "Memleketimiz bir uçurumun kenarından döndü demek lazım. Uyanık olmak gerekiyor. Herkesin işine, gücüne dönmesine kadar geçecek süreçte biraz daha dikkatli olmak gerekiyor çünkü başarısızlığa uğrayan insanlar, bazen çok mantıksız ve sadece zarar vermeye yönelik eylemler yapabilir. Sansasyonel, zarar verici, nefret uyandırıcı şeyler yapmaya kadar varan mantıksız şeylere girilebilir." diye konuştu.

Vali Balkanlıoğlu, yapılan darbe girişimi sonrası kurum, kuruluşların ve devletin birçok yerine sızmış bu yapının deşifre olduğunu ifade ederek şöyle devam etti:

"Yapılan bu darbe girişiminde, halkın eski halk olmadığı da ortaya çıktı. İradeyi gasp etmeye çalışan birileri ortaya çıktığı zaman şapkasını alıp giden yok. Ne iktidar var öyle, ne de halk var. Tankın önüne kendini atan, tankın üstünde bağıran, hayatını kaybedenleri gözümüz yaşararak gördük. Silahlı kuvvetleri kullanarak, tankları yürüterek iktidarı gasp edemeyeceklerini ve milletin iradesini görmüş oldular. Halkın iradesinin sandık dışında zorla değiştirilemeyeceği, bir yerlere arkasını dayayarak bir şeyler yapılamayacağı ortaya çıktı."

Darbe girişimi ve sonrasında Ordu'nun güzel bir sınav verdiğine dikkati çeken Vali Balkanlıoğlu, halkın tamamının devletin ve milli iradenin yanında yer aldığını söyledi.

Vali Balkanlıoğlu, toplumun her kesiminden insanların bir araya gelerek, millet iradesinin gasp edilmesine karşı olduklarını gösterdiğini vurgulayarak, "Başından beri güzel sınav verdiler. Valisi, belediye başkanı, jandarması, emniyeti başta olmak üzere bütün kamu görevlileri, sivil toplum kuruluşları meydanlarda yer alarak, hem vatandaşa moral verdik hem de onlardan moral aldık." ifadesini kullandı.

"Türk Silahlı Kuvvetlerimiz bizim göz bebeğimiz"

Türk Silahlı Kuvvetlerinin göz bebekleri olduğunu dile getiren Balkanlıoğlu, "Caydırıcı gücü her zaman olmalı çünkü çevremiz ateş çemberi içinde. Günümüz birlik, beraberlik, kardeşlik günü. Herkes birbirine sarılacak. Bu memleket, şanlı bayrağımızın altında bağımsız ve özgür yaşadığımız toprağımız. Ona sahip çıkarak, birlik ve beraberliği herkesin muhafaza etmesi çok önemli." dedi.

Ziyarette hazır bulunan oda ve borsa başkanları ile OSB yönetimi de 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini lanetleyerek, sivil toplum kuruluşları olarak darbe girişimi akşamı dik duran vali, garnizon komutanı ve emniyete teşekkür ettiler, demokrasi, milli irade ve hukuk düzenine sahip çıkma adına şehit olanlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dilediler.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement