Fetö'nün "Vıp Dinleme" Davası - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün "Vıp Dinleme" Davası

Siyasetçi, sanatçı, gazeteci ve iş adamı birçok kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanları Ramazan Akyürek ve Ömer Altıparmak, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ile Yurt Atayün'ün de arasında bulunduğu 45'i tutuklu 185 kişinin...

22.02.2017 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siyasetçi, sanatçı, gazeteci ve iş adamı birçok kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanları Ramazan Akyürek ve Ömer Altıparmak, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ile Yurt Atayün'ün de arasında bulunduğu 45'i tutuklu 185 kişinin yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında bazı sanıkların ifadeleri alındı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya aralarında Altıparmak'ın da bulunduğu tutuklu sanıklar, tutuksuz sanıklar, müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Tutuklu sanık eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Mehmet Selahaddin Dinçer'e, FETÖ çatı davasında ifade veren tanık Ahmet Keleş'in Dinçer'in örgüt mensubu olduğu yönündeki iddiaları soruldu. Dinçer, kendisine iftira atıldığını ileri sürdü.

Duruşmada ifade veren bazı tutuksuz sanıklar da haklarındaki iddiaları reddetti.

Duruşmaya yarın devam edilecek.

Dava

Eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanları Ramazan Akyürek ve Ömer Altıparmak, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ile Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu çoğunluğu polis olan sanıklar, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, bazı Cumhurbaşkanlığı danışmanları ile Anayasa Mahkemesi üyelerinin yakınları, hakim, gazeteci, iş adamı, siyasetçi, emniyet müdürü ve insansız hava aracı projesinde yer alan isimlerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişiyi usulsüz biçimde dinlemeye almakla suçlanıyor.

Sanıklar, "terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olmak", "resmi belgede sahtecilik", "haberleşmenin gizliliğini ihlal", "özel hayatın gizliliğini ihlal", "kişisel verilerin kaydedilmesi" ve "iftira" gibi suçlardan yargılanıyor.

Hem Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesine hem de başka bazı mahkemelere, usulsüz dinleme suçlamalarıyla açılan 7 davanın da bu davayla birleşmesinin ardından sanık sayısı 185'e yükselmişti.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement