Feyzioğlu: İptal Edilen Adli Yıl Törenini Anıtkabir'de Yaparız - Son Dakika
Güncel

Feyzioğlu: İptal Edilen Adli Yıl Törenini Anıtkabir'de Yaparız

Türkiye Barolar Birliği Başkanı, adli yıl töreninin iptal edilmesinin kendilerinin sorunu olmadığını belirtti; "Bizde o töreni Anıtkabir'de yaparız." dedi.

11.12.2014 00:02  Güncelleme: 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Kocaeli Barosu Başkanlığı'na yeni seçilen Sertif Gökçe ve yönetim kuruluna hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyareti esnasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Adli yıl törenini yukarıdan gelen bir irade ile iptal edilmesi bizim sorunumuz değildir. İptal edenlerin sorunudur. Ben açıkladım. Bütün barolarımızla birlikte on binlerce avukat ve yüz binlerce yurttaşımız ile birlikte Anıtkabir'de yaparız biz o töreni. Kendilerini de davet ederiz. Barolar Birliği Başkanı tüm avukatlar adına yılda iki kere konuşur. Çok uzun yıllardır sadece alkışlanmaya alışmış olan bu yöneticiler, önerilere bile kapatmışlardır artık kendilerini. Yani yılda iki kere alkış yerine öneri dinlemeye tahammülleri kalmamıştır. Tabi bu gidişin sonu Türkiye açısından, Türk demokrasisi açısından sıkıntıdır. Ama emin olun millet demokratik kurallar çerçevesinde mutlaka gereğini yapacaktır. Çünkü artık ben yaptım oldular ve yukarıdan buyurdular milleti büyük baskı altına almaya başlamıştır" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülmesi beklenen İç Güvenlik Paketi hakkında da açıklamalar yapan Feyzioğlu, "İç Güvenlik Paketi'nden anlaşılan açıkçası devleti yönetenlerin keyfiliklerini, siyasi düşüncelerini kendileri gibi düşünmeyenlere en ağır şekilde bastıracakları, dayatacakları ve demokratik ülkelerde eşi benzeri görülmeyen bir pakettir. Daha olay olmadan önleyici gözaltılar, tutuklamalar ve benzeri son derece ağır, asla kabul edilemez düzenlemeler arka arkaya sıralanmıştır. Bu paket henüz mecliste görüşülmeye başlanmadı. Alt komisyondan bize davet gelir gelmez, orada biz öğretim üyesi ve avukat işbirliği ile, yani konunun uzmanları ile gireceğiz oraya. Önce meclistir bunun yeri ve orada söylememiz gereken her şeyi söyleyeceğiz. Bu İç Güvenlik Paketi, demokrasiyi zaten askıya aldılar, bir kez daha yukarıya asmak için getirilen bir pakettir. Bu çok açık. Bunda demokrasi falan yok" ifadelerini kullandı.

DİNÇER AKBİR

Feyzioğlu: İptal Edilen Adli Yıl Törenini Anıtkabir\'de Yaparız
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Feyzioğlu: İptal Edilen Adli Yıl Törenini Anıtkabir'de Yaparız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement