Figen Yüksekdağ, Kürsüye Amedspor Atkısıyla Çıktı - Son Dakika
Güncel

Figen Yüksekdağ, Kürsüye Amedspor Atkısıyla Çıktı

Figen Yüksekdağ, Kürsüye Amedspor Atkısıyla Çıktı

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Meclis kürsüsüne Amedspor atkısıyla çıktı, "Tek suçları faşizmin kalesine gol atmaktı." dedi.

26.04.2016 15:09  Güncelleme: 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin grup toplantısında konuştu. Yüksekdağ, Amedspor yöneticilerinin saldırıya uğramasını eleştirerek futbol sahalarında takımlara, oyunculara, yöneticilerine karşı ırkçılık uygulandığını savundu.

Yüksekdağ şunları söyledi:

"ONLARIN TEK SUÇU VARDI..."

"Sadece siyaset yaptığımız için değil, futbol oynadığı ve gol attığı için de saldırıya uğruyoruz. Türkiye'de futbol siyasetin doğrudan bir argümanı, bir aracı olarak görüldü. Siyasi iktidar tarafından yıllarca böyle kullanıldı. Bugün de ırkçılık, şovenizm futbol sahasında futbol takımlarına, oyuncularına, yöneticilerine karşı uygulanıyor. Bütün Amedspor oyuncuları ve taraftarları rahat olsunlar. Onların tek suçu vardı, o da faşizmin kalesine gol atmaktı. İnanıyoruz ki bunu yapmaya devam edecekler. Deplasmanda dahi olsa faşizmin kalesine gol atma inadından, ısrarından geri adım atmayacaklar.

"AMEDSPOR'A KARŞI SAYISIZ NEFRET SUÇU İŞLENDİ"

Spor demek erdem demek, ahlak demektir aynı zamanda. Bizler yeşil sahaları faşizmin, ırkçılığın ve ahlaksızlığın sahası yapmaya çalışanlara karşı bütün sahalarda mücadeleye devam edeceğiz. Her zaman her yerde faşizme gol atmaya çalışacağız. Bu zamana kadar Amedspor'a karşı sayısız nefret suçu işlendi. Buna rağmen nefret suçunu işleyenler değil Amedspor, Cizrespor sayısız kez federasyondan ceza aldılar. Barış dedi diye çocuklar ölmesin maça gelsin dediler diye etmediklerini bırakmadılar. Bugün faşizmin bu sahalarda bu kadar kol gezmesinin sorumlusu aynı zamanda Futbol Federasyonu'dur."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Figen Yüksekdağ, Kürsüye Amedspor Atkısıyla Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • angaralı: Türk bayrağı istiklal marşıyla sıkıntısı olanın kafasına sıkacaksın 23 4 Yanıtla
  • Emre: Amedspor pkkyi destekledikce daha çooooooook dayak yer 17 0 Yanıtla
  • 15 yıl sonra : amedspor a ve taraftarlarına yapılan yanlıştır asla savunulamaz,figen yüksekdağ ise bu saatten sonra türk bayrağınıda öpse nafiledir 9 2 Yanıtla
  • turan: bendende sana gol 4 4 Yanıtla

Advertisement