Filistin'de Milli Mutabakat Süreci - Son Dakika
Güncel

Filistin'de Milli Mutabakat Süreci

Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk, Filistin Kurtuluş Örgütü geçici liderlik kadrosunun, milli mutabakatla ilgili konuları görüşmek üzere toplantıya çağırdı.

10.09.2014 20:15  Güncelleme: 09:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) geçici liderlik kadrosunun, milli mutabakatla ilgili konuları görüşmek üzere toplantıya çağırdı.

Ebu Merzuk, Filistin'deki siyasi gruplarla görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı, Fetih ve Hamas arasındaki uzlaşıya dair geri kalan meseleleri görüşmek üzere FKÖ geçici liderlik kadrosu toplantısı düzenlemeye çağırdı. Ebu Merzuk, "Abbas'a, milli mutabakatın tüm dosyalarını tamamlaması, başlangıç olarak da FKÖ'nün geçici liderlik kadrosunu toplaması çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Toplantının üzerinde anlaşmaya varılan herhangi bir yerde yapılabileceğini belirten Ebu Merzuk, mekanın Gazze ya da Mısır olabileceğini kaydetti.

Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümüti'ne de Gazze'de görevi devralması çağrısında bulunan Ebu Merzuk, siyasi çekişmeler konusunda medyadan uzakta Fetihle diyalog yapılması gerektiğini vurguladı.

Filistinli gruplar, 2005'te Mısır'da, FKÖ'nün yeniden yapılandırılması kapsamında geçici liderlik kadrosu oluşturulması, yürütme komitesinde de Hamas ve İslami Cihad Hareketi'nin yer almasını öngören anlaşma imzalamıştı.

Hamas ve Fetih arasında 7 yıl süren ayrılık döneminin ardından 23 Nisan'da milli mutabakata varılmış, bu çerçevede 2 Haziran'da da Rami el-Hamdallah başbakanlığında uzlaşı hükümeti kurulmuştu. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filistin'de Milli Mutabakat Süreci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement