Filistin'de Sevgililer Günü - Son Dakika
Güncel

Filistin'de Sevgililer Günü

İsrail'in Gazze ablukası nedeniyle 3 yıldır nişanlısına kavuşamayan ve nikah törenleri ertelenen Nabluslu Raşid Fudda, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'tan yardım istedi.

14.02.2015 21:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in Gazze ablukası nedeniyle 3 yıldır nişanlısına kavuşamayan ve nikah törenleri ertelenen Nabluslu Raşid Fudda, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'tan yardım istedi.

14 Şubat Sevgililer Günü'nde elinde bir demet kırmızı gül ve damatlığıyla bu durumu protesto etmek için Ramallah'taki El-Menara Bulvarına giden Fudda, Devlet Başkanı Abbas'a hitaben "Gelinle damadı kavuştur Başkan" yazılı pankart açtı.

AA muhabirine konuşan Fudda, "Bugün tüm dünyaya Sevgililer Günününün burada nasıl yaşandığını göstermek için geldim. İsrail işgali bizim kavuşmamıza engel oluyor. Bizi sevgiden bile mahrum ediyorlar" dedi.

Abbas'tan nişanlısının Gazze'den çıkabilmesi için gerekli izni alabilmesi konusunda devreye girmesini isteyen Fudda, "Nişanlımla telefonla ya da sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla görüşebiliyorum. İsrail yüzünden 2012 yılından bu yana evliliğimizi ertelemek zorunda kaldık" diye konuştu.

Öte yandan Ramallah'ta yaşayan Meram Salim de nişanlısı Ziya el-Hurub'un, İsrail hapishanelerinde idari tutuklu olarak bulunduğunu ve bu nedenle Sevgililer Gününü ayrı geçirdiklerini söyledi.

Salim, "Filistin'de aşkın tadı bir başka. Seven sevdiğinden, karı kocasından, anne evladından, oğlu babasından ayrı. İşte bu bizim yaşadığımız hayat. 2,5 yıl önce nişanlandım, geçen yıl evlenecektik ama nişanlım 6 ay süreyle tutuklandı ve ardından idari tutukluluğu 6 ay daha uzatıldı. Maalesef ne zaman serbest bırakılacağı ve ne zaman evleneceğimiz belli değil" dedi.

Filistinli Esirler Bakanlığı verilerine göre, İsrail hapishanelerinde 7 binden fazla Filistinli tutuklu bulunuyor.

İsrail istihbaratı, gizli güvenlik bilgilerine dayanarak "idari tutuklama" adı altında Filistinlileri 1 ila 6 ay arasında alıkoyabiliyor. Tutuklunun İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiğine karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 seneye kadar uzatabiliyor. Filistinli aileler sık sık gösteri düzenleyerek, uluslararası toplum ve kuruluşlardan yardım talep ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filistin'de Sevgililer Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement