Filistinli Gruptan İstanbul'da "Gazze Konseri" - Son Dakika
Kültür Sanat

Filistinli Gruptan İstanbul'da "Gazze Konseri"

Dünyaca ünlü Filistinli müzik grubu "Le Trio Joubran", İsrail'in Gazze'deki saldırılarında hayatını kaybedenler anısına İstanbul'da bir konser verecek.

21.07.2014 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyaca ünlü Filistinli müzik grubu "Le Trio Joubran", İsrail'in Gazze'deki saldırılarında yaşanan drama dikkat çekmek ve ölenleri anmak için İstanbul'da bir konser verecek.

Filistinli 3 kardeşin kurduğu gruptan Semir Cubran, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Filistin kültür ve sanatını anlatmak için" İstanbul'da bir konser vermeyi daha önceden planladıklarını belirtti. Ancak son günlerde yaşanan süreci gözönünde tutarak, konserin formatı ve amacını değiştirdiklerini aktaran Cubran, konserde "İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenleri anmak ve orada yaşananlara dikkat çekmeyi" kararlaştırdıklarını ifade etti.

"Sanatçının da siyasi bir yönünün olması gerektiğini" dile getiren Cubran, müziğin de bir "direniş şekli" olduğunu ve kendilerinin bu şekilde görevlerini yerine getirmeye çalışacaklarını belirtti.

Konserin Ümraniye Yeni Meydan'da düzenleneceğini bildiren Cubran, Türk halkının Filistine verdiği desteğe değinerek, "Sadece duygularıyla değil Mavi Marmara gemisinde verdiği şehitleriyle doğrudan Filistin halkının yanında yer alan Türkiye halkına teşekkür ederim" dedi.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde birçok prestijli konser salonunda sahne alan grup, Nassim Amaouche'nin "Adieu Gary" filmi için yaptıkları müziklerle 2009'da Dubai Film Festivali'nde "En İyi Besteci" ödülünü kazanmıştı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Filistinli Gruptan İstanbul'da 'Gazze Konseri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement