Fındıkpınarı Kadınları Ürünleriyle Markalaşmak İstiyor - Son Dakika
Yerel

Fındıkpınarı Kadınları Ürünleriyle Markalaşmak İstiyor

Fındıkpınarı Kadınları Ürünleriyle Markalaşmak İstiyor

Mersin’in merkez Mezitli ilçesine bağlı ünlü yaylarından Fındıkpınarı Mahallesi’nde yaşayan kadınlar, “Fındıkpınarı Üretim Atölyesi” projesi kapsamında ürettikleri el yapımı sabun, jel mum ve kokulu taş ile markalaşmak istiyor.

12.03.2015 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez Mezitli ilçesine bağlı ünlü yaylarından Fındıkpınarı Mahallesi'nde yaşayan kadınlar, "Fındıkpınarı Üretim Atölyesi" projesi kapsamında ürettikleri el yapımı sabun, jel mum ve kokulu taş ile markalaşmak istiyor.

Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, geçim kaynağı tarım olan Fındıkpınarı Mahallesi'nde, kış aylarında tarımda üretim yapamayan kadınlara yönelik "Fındıkpınarı Üretim Atölyesi" projesini hayata geçirdi. SODES kapsamında yaklaşık bir ay önce başlayan proje ile oluşturulan üretim atölyesinde kurs gören 40 kadın, el yapımı sabun, jel mum ve kokulu taş üretmeye başladı. Kursun ardından yüzlerce el yapımı ürün üreten kadınlar, hobi olarak başladıkları işi meslek haline getirdi. Kadınlar, kooperatifleşerek el emeği ürünleri ile aile bütçelerine katkıda bulunmak istiyor.

Kadınları iş yaptıkları atölyede ziyaret eden Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Kılıç, yaptığı açıklamada, 9 ay sürecek proje ile bölgenin yeni istihdam alanlarının ortaya çıktığını belirtti. Kılıç, "Projenin amacı, geçimini genellikle tarımla sağlayan Fındıkpınarı halkının özellikle kışın hazırı tüketmek zorunda kalmaları gerçeğinden yola çıkarak yeni iş imkanları ile istihdam imkanı sunmaktadır. Aynı zamanda, Fındıkpınarı Mahallesi'nin ülkemizdeki diğer birçok mahalle gibi markalaşmasını sağlamak ve bu proje ile kooperatifleşmeye gidilerek projenin sürdürülebilirliğini sağlamaktır" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fındıkpınarı Kadınları Ürünleriyle Markalaşmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement