Fındıktaki Zirai Don - Son Dakika
Yerel

Fındıktaki Zirai Don

Fındıktaki Zirai Don

Giresun Otelciler, Kahveci, Gazino, Gazoz, Meşrubat ve Bilumum Eğlence Yerleri Odası Başkanı Ercan Ayhan, 2014 ürünü fındıkta zirai don sonucu oluşan hasar nedeniyle esnafın mağdur olmaması için KOSGEB kanalı ile faizsiz kredi imkanı sunulması gerektiğini söyledi.

14.04.2014 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Otelciler, Kahveci, Gazino, Gazoz, Meşrubat ve Bilumum Eğlence Yerleri Odası Başkanı Ercan Ayhan, 2014 ürünü fındıkta zirai don sonucu oluşan hasar nedeniyle esnafın mağdur olmaması için KOSGEB kanalı ile faizsiz kredi imkanı sunulması gerektiğini söyledi.

Ayhan, yaptığı açıklamada, Giresun ve yöresinde 29-30 Mart tarihlerinde yaşanan zirai don nedeniyle 2014 ürünü fındıkta ciddi hasar oluştuğunu anımsattı.

Giresun'un ekonomisinin fındık ürününe dayalı olduğunu, zirai don nedeniyle üründe yaşanan hasarın bölge ekonomisinde ciddi daralmaya yol açacağına işaret eden Ayhan, "Bundan da en fazla etkilenecek kesim esnaf ve sanatkarımız olacaktır" dedi.

Fındıktaki zirai don zararı nedeniyle piyasaya sıcak para girişinin istenildiği düzeyde gerçekleşmeyeceğine işaret eden Ayhan, şunları aktardı:

"Giresun'da her şey fındığa endeksli gerçekleşiyor. Hasatla birlikte piyasaya girmeye başlayan sıcak para esnaf ve sanatkarımızın yüzünü güldürüyordu. Bu sene ise zirai don fındık üreticisi kadar, esnaf ve sanatkarımızı da mağdur edecek gibi görünüyor. Zirai don nedeniyle ürünü hasar gören çiftçilere devlet tarım sigortası kanalıyla telafi edici ödeme yapacak. Böylelikle sigorta yaptıran üretici mağduriyet yaşamamış olacak. Zararları telafi edilecek. Biz oda olarak piyasada yaşanacak daralmaya bağlı olarak esnaf ve sanatkarımızın da mağdur edilmemesini istiyoruz. Esnaf ve sanatkarımıza da faizsiz kredi imkanı sunulmasını talep ediyoruz. 2009 yılında bölgemizde yaşanan sel afeti sonrası KOSGEB kanalı ile esnaf ve sanatkarımıza faizsiz krediler sunulmuştu. Aynı uygulamanın fındıktaki zirai don nedeniyle bu sene de esnaf ve sanatkarımıza sağlanmasını istiyoruz. Böylelikle esnaf ve sanatkarımızın da mağduriyeti önlenmiş olunacaktır. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Grup Başkanvekilimiz Nurettin Canikli'den bu yönde çalışma yapmalarını rica ediyoruz." - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fındıktaki Zirai Don - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement