Finike Anasınıfı Öğrencileri Çömlek Sanatıyla Tanıştı - Son Dakika
Güncel

Finike Anasınıfı Öğrencileri Çömlek Sanatıyla Tanıştı

Finike Anasınıfı Öğrencileri Çömlek Sanatıyla Tanıştı

Finike 50. Yıl Anaokulu öğrencileri 'Kültürel Değerlerimize İlkadım' projesi kapsamında, geleneksel Türk el sanatlarından çömlek sanatıyla tanıştı.

01.03.2015 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Finike 50. Yıl Anaokulu öğrencileri 'Kültürel Değerlerimize İlkadım' projesi kapsamında, geleneksel Türk el sanatlarından çömlek sanatıyla tanıştı. Finike 50. Yıl Anaokulu salonunda oluşturulan atölyede öğrenciler ilk kez tanıştıkları çömlek sanatıyla farklı objeler yapmanın mutluluğunu yaşadı. Kültür ve Turizm Bakanlığı geleneksel Türk el sanatları ve somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı Osman Yıldız tarafından uygulamalı olarak öğrencilere çömlek yapımı gösterildi. Gün boyu süren etkinlik sırasında öğrenciler, kendi sırasını heyecanla bekledi. Çömlek sanatkarı Osman Yıldız, somut olmayan kültür varlıklarından olan çömlek sanatını bir sonraki kuşağa aktarmak ve tanıtmakla mükellef olduğunu belirterek, "Okul öncesi yaş gurubuyla çömlek sanatını bir sonraki kuşağa aktarmayı başaracağımıza inanıyorum. Çömlek sanatını çocuklarımızla birebir yaparak onların hafızalarında kalmasını ve tecrübe etmelerini sağlıyoruz. Zamanı geldiğinde böyle bir sanatın varlığından haberdar olsunlar istiyoruz" dedi.

Yetenekli olanları keşfettiklerinde bir sonraki aşamada atölye çalışmalarıyla çömlek sanatına yönlenmelerini sağlamayı amaçladıklarını vurgulayan Yıldız, " Türkiye'nin birçok ilinde bu çalışmayı gerçekleştirdik. Her birinde inanılmaz başarılar elde ettik. Çocuklarımız bu sanatı çok sevdi ve tekrar tekrar yapmak istedi. Önümüzdeki yıllarda atölye çalışması olarak milli eğitim okullarında görmeyi arzu ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Finike Anasınıfı Öğrencileri Çömlek Sanatıyla Tanıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement