Fırat Dicle Havzası Koruma Eylem Planı Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Fırat Dicle Havzası Koruma Eylem Planı Toplantısı Yapıldı

Fırat Dicle Havzası Koruma Eylem Planı Toplantısı, Elazığ'da yapıldı.

09.07.2013 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fırat- Dicle Havzası Koruma Eylem Planı Toplantısı, Elazığ'da yapıldı.

Elazığ Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi tarafından yürütülen "Havza Koruma Eylem Planlarının Hazırlanması Projesi" kapsamında düzenlenen toplantıda, Fırat-Dicle Havzası'nda bugüne kadar yapılan çalışmalar görüşüldü.

Fırat Üniversitesi Prof. Dr. Bahaeddin Ögel Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Vekili Ercan Çiçek, belediye başkanlarının, doğayı korumak için özellikle atık su tesislerine önem vermeleri gerektiğini belirtti. Çiçek, çevresel değerlerin insanlığın ortak mirası olduğunu ifade ederek, sahip çıkılması gerektiğini kaydetti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, kurumu ve görevleri hakkında bilgi verdi. Müdürlüğün planlama yaparak, nehir havzası koruma eylem planlarını hazırlamak için kurulduğunu kaydeden Kınacı, suyu kullananların yönetimde söz sahibi olacaklarını, bu kişilerin bir araya gelip görüş bildireceklerini ve ortaya çıkan görüşün de genel müdürlük tarafından karara bağlanacağını ifade etti.

Toplantıda, Fırat-Dicle Havzası Koruma Eylem Planı Proje Yöneticisi Dr. Selma Çikoğlu Ayaz, proje çalışmaları ve havzanın nüfus yapısı, havza arazisinin kullanımı, havzada yer alan su kaynakları ve barajlar hakkında bilgi verdi.

Toplantıya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulkadir Kandemir, Fırat-Dicle Havzası'nda yer alan 22 ilden temsilciler ve akademisyenler katıldı. - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fırat Dicle Havzası Koruma Eylem Planı Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement