Foça - CHP'nin 93'üncü Kuruluş Yıldönümü Foça'da Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Foça - CHP'nin 93'üncü Kuruluş Yıldönümü Foça'da Kutlandı

Foça - CHP\'nin 93\'üncü Kuruluş Yıldönümü Foça\'da Kutlandı

CHP'nin 93'üncü kuruluş yıldönümü Foça'da kutlandıCumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 93'üncü kuruluş yıldönümü, İzmir'in Foça İlçesi'nde törenle kutlandı.

09.09.2016 19:53

CHP'nin 93'üncü kuruluş yıldönümü Foça'da kutlandı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 93'üncü kuruluş yıldönümü, İzmir'in Foça İlçesi'nde törenle kutlandı. Törende partinin Cumhuriyet'in kurucusu ve her zaman genç bir parti olduğuna, ülkenin geleceğini yönlendirmede büyük görevler üstlenmeye devam edeceğine vurgu yapıldı.

CHP Foça İlçe Teşkilatı'nın da bulunduğu Demokrasi Meydanı'nda toplanan partililer, Reha Midilli Caddesi, Sevgi Yolu ve Aşıklar Caddesi güzergahını takip ederek kortej yürüyüşü yaptı. Yürüyüşün sonunda tekrar Cumhuriyet Meydanı'na dönüldü. Aralarında CHP'li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Foça Şubesi Başkanı Şeniz Ararat ile belediye meclis üyelerinin de bulunduğu partililer Atatürk Anıtı'na çelenk koyduktan sonra saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu.

CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer çok talihsiz bir süreçten geçildiğini, son bir yılda çok sayıda asker ve polisin şehit olduğunu, vatandaşların hayatlarını kaybettiğini, parti örgütünden bazı kişilerin rahatsızlıkları dolayısıyla tedavi gördüklerini söyledi. Şehitlere rahmet, gazilere ve tedavi gören partililere şifa dileyen Biçer, "CHP savaş meydanlarında kurulmuş bir partidir. 93 yıllık gencecik bir çınardır. ve bunun için basın açıklamamızı Gençlik Kolu Başkanımız Baran Gezmiş Yıldırım yapacaktır" diyerek kürsüye davet etti.

CHP'nin kuruluşuna giden olayları ve kuruluş aşamasını 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtuluşu ile bağdaştırarak anlatan Baran Gezmiş Yıldırım, bir yıl sonra aynı gün Atatürk'ün önderliğinde CHP'nin kurulduğunu söyledi. Yıldırım, "CHP Cumhuriyet'in ve devrimlerinin yılmaz bekçileri olarak bizlere miras ve emanet edilmiştir. 9 Eylül taşıdığı iki büyük anlam sebebiyle bugün burada olma sebebimizdir. Barışın egemen olduğu bir ülkede yaşama azmiyle buradayız. Son 14 yılda Cumhuriyetin ilkelerinden uzaklaşılmış, ülkemiz cemaat ve tarikatların elinde laiklik ve bilimden uzaklaşarak, adeta gerilemeye ve terörle anılmaya mahkum edilmiştir. Ülkemizin bugün bulunduğu terör ortamına hukuksuzluğa, aşındırılan laiklik ilkesi ve daha birçok konuya karşı mücadele edeceğimize, Cumhuriyet'i kuranların izinden gideceğimize biz gençler olarak söz veriyoruz. Atatürk Cumhuriyeti ve CHP'yi gençlere emanet etmiştir. Kurucumuzu, tüm genel başkanlarımızı ve partimize hizmet etmişleri saygıyla anıyoruz" dedi. Konuşmaların ardından Atatürk Anıtı'na karanfiller bırakılmasının ardından tören sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Foça - CHP'nin 93'üncü Kuruluş Yıldönümü Foça'da Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement