Foça'nın Öğretmenleri Madrid'teki Toplantıya Katıldı - Son Dakika
Yerel

Foça'nın Öğretmenleri Madrid'teki Toplantıya Katıldı

Foça\'nın Öğretmenleri Madrid\'teki Toplantıya Katıldı

İzmir’in Foça ilçesindeki Reha Midilli İlkokulu, ’ipad-tablet ile öğrenme ve öğretme’ adlı erasmus projesine ortak oldu.

15.11.2016 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Foça ilçesindeki Reha Midilli İlkokulu, 'ipad-tablet ile öğrenme ve öğretme' adlı erasmus projesine ortak oldu. İki yıl sürecek olan proje kapsamında İspanya'nın Madrid kentinde düzenlenen ilk toplantıda, okulun öğretmenleri de diğer proje ortakları ile buluştu.

Foça ilçesindeki Reha Midilli İlkokulu, 'İpad-Tablet ile öğrenme ve öğretme' adlı erasmus projesine ortak olarak önemli bir başarı yakaladı. Okulun sınıf öğretmeni Ozan Aras ve İngilizce öğretmeni Sakine Yılmaz da, İspanya'nın Madrid kentinde düzenlenen ilk toplantıya katıldı. Bu buluşmada beş farklı ülkeden uzman öğretmenler, tablet ile eğitim alanındaki tecrübelerini paylaştı. İspanya, Finlandiya, İrlanda, Polonya ve Türkiye arasında yürütülen ve Türkiye ulusal ajansının finanse ettiği projede, öğrencilerin var olan dijital dünyadan en verimli şekilde faydalanmaları sağlanırken, derslere olan ilgi ve motivasyonlarının artırılmasının amaçlandığı kaydedildi. Okul Müdürü Ahmet Bakır, 21. yüzyılda artık eğitimin değiştiğini ve 21. yüzyıl çocuklarına 20. yüzyıl müfredatı ve eğitim teknikleriyle ulaşmanın zorlaştığından bahsetti. Bakır, "Bu proje okulumuz ve ilçemiz için eğitimde yeni ufuklar açacaktır. Eğitim bayrağını bir adım ileriye taşıyabildiğimiz için çok mutluyuz" dedi.

Projenin yürütücü olacak sınıf öğretmeni Ozan Aras ise öğrenciler multimedya, interaktif videolar, grafikler gibi yöntemlerle ders anlatmanın kalıcı olduğunu belirtti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Foça'nın Öğretmenleri Madrid'teki Toplantıya Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement