Foça Yeryüzü Pazarı'nda Ağustos Telaşı - Son Dakika
Yerel

Foça Yeryüzü Pazarı'nda Ağustos Telaşı

Foça Yeryüzü Pazarı\'nda Ağustos Telaşı

Uluslararası Foça Yeryüzü Pazarı’nda tatlı bir telaş yaşanırken, Foça Zeytindalı Birliği üyeleri, mücver ve patlıcan kıstırma yemeği yaparak tecrübelerini vatandaşlarla paylaştı.

18.08.2015 12:36

Uluslararası Foça Yeryüzü Pazarı'nda tatlı bir telaş yaşanırken, Foça Zeytindalı Birliği üyeleri, mücver ve patlıcan kıstırma yemeği yaparak tecrübelerini vatandaşlarla paylaştı.

Uluslararası Foça Yeryüzü Pazarı'nda bu hafta tatlı bir telaş yaşandı. Bir araya gelen Foça Zeytindalı Birliği üyeleri de, keyifli dakikalar geçirdi. Üyeler, pazarda salça üreterek, mücver ve patlıcan kıstırma yemeği yaptı. Yemeklerin yapım aşamasındaki incelikleri hakkında vatandaşlara bilgilerde veren Foça Zeytindalı Birliği üyeleri, gelen sorulara da yanıt verdi.

Domatesin yaz mevsim itibariyle yoğun bir biçimde üretildiği ve sıcağın en yüksek olduğu bu dönemin salça yapımı için en değerli zaman olduğuna değinen Foça Zeytindalı Birliği Lideri Gül Girişmen, "Biz ne kadar ürünlerimize ne kadar değer verirsek, ürünlerimizin menşeine ne kadar önem verirsek, yaptıklarımız da o kadar güzel ve değerli oluyor. Salçamızı kendimiz yaptığımızda, kullandığımız domatesin tazeliğinden emin oluyor, istediğimiz oranda tuz katıyoruz. Domates mevsimi devam ettiği ve ilgi olduğu sürece pazarımızda salça yapmaya devam edeceğiz. Kendi ağız tadımıza uygun salçayı yemiş olacağız. Yeryüzü Pazarı'nda faaliyet gösteren küçük üreticilerimize destek oluyoruz. Mevsimi değerlendiriyor ve kış mevsimi için hazırlık için yapıyoruz. Yakın gelecekte, Kapya Biberi dönemi geldiğinde hep birlikte tarhana da yapacağız. Bu hafta sonu gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizin amacı, Ege Mutfağından bir tadı ve yerel ürünlerimizi sevdirmek ve tanıtmaktı" dedi.

Foça Yeryüzü Pazarı'ndaki çalışmaları takdirle karşıladıklarını ifade eden Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da, Slow Food Foça Zeytindalı Birliği'ne verdikleri desteğin süreceğini belirtti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Foça Yeryüzü Pazarı'nda Ağustos Telaşı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement