Foça Zeytindalı, İsviçreli Konuğunu Misafir Etti - Son Dakika
Yerel

Foça Zeytindalı, İsviçreli Konuğunu Misafir Etti

Foça Zeytindalı, İsviçreli Konuğunu Misafir Etti

İsviçreli illüstratör ve yemek kitabı yazarı Gabi Kopp, 3. kitabında yer vermek istediği çok özel yemek tariflerini kayıt altına almak amacıyla, Foça’ya 2 günlük bir ziyaret gerçekleştirdi.

19.03.2015 13:00

İsviçreli illüstratör ve yemek kitabı yazarı Gabi Kopp, 3. kitabında yer vermek istediği çok özel yemek tariflerini kayıt altına almak amacıyla, Foça'ya 2 günlük bir ziyaret gerçekleştirdi.

İsviçreli illüstratör ve yemek kitabı yazarı Gabi Kopp, İzmir'in Foça ilçesinde iki günlük bir programla ağırlandı. İlçede iki gün vakit geçiren Gabi Kopp, Küçükdeniz'deki Foça Restaurant'ın mutfağında hazırlanan, Foça'ya özgü, 'Kalamar Dolma', 'Sinkonta', 'Ada Köftesi', 'Zeytinyağlı Baklalı Enginar', 'Balık Çorbası' (iskorpit,kefal,sardalya), 'Çekme Makarna' ve 'Kalbura Bastı Tatlısı' tariflerini, titizlikle not etti ve fotoğrafladı. Kendisine, profesyonel turist rehberi, Slow Food Gönüllüsü Zeynep Davaz, Slow Food Foça Zeytindalı lideri Gül Girişmen, Slow Food Foça Zeytindalı üyesi Deniz Özge Barın ve Foçalı Vedia Törün ve Fadime Zülfikargil eşlik etti.

Mutfak sevgisinin gençlik yıllarına dayandığını belirten Gabi Kopp, bir grup arkadaşı ile birlikte, İsviçre'nin Luzern kentinde bir restoran kooperatifi kurduğunu ifade etti. 10 yıl süresince, kooperatif mutfağında yemek yaptığını anlatan Kopp, ekonomik fiyatlarla yemekleri satışı sunduklarını kaydetti. Gabi Kopp, yemekleri ihtiyaç sahibi kişilere ise ücretsiz dağıttıklarını dile getirerek, ilk kitabını, "İstanbul Yemek Kitabı (Cookbook)", 2.'si "İran Yemek Kitabı" isimleriyle yayımladığını kaydetti. Aynı zamanda bir Slow Food Gönüllüsü de olan Gabi Kopp, Foça'nın yemek kültürünün çeşitliliğinden etkilendiğini belirtti.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise, Slow Food Hareketi'nin, Dünya'da desteklenmesi gereken önemli bir oluşum olduğunu söyledi. Foça Belediyesi olarak her zaman Slow Food'a destek vereceklerini belirten Başkan Demirağ, "Foçamızda Slow Food Hareketi'ne hayat verenlere çok teşekkür ediyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Foça Zeytindalı, İsviçreli Konuğunu Misafir Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement