Formulaz'da Sofuoğlu Birinci Oldu - Son Dakika
Güncel

Formulaz'da Sofuoğlu Birinci Oldu

Red Bull Formulaz, 17 Ağustos Pazar günü Rize'nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde gerçekleştirildi.

18.08.2014 20:43  Güncelleme: 10:34

Bölgeye özgü keçi kılı çoraplar ve kara lastik ayakkabıları giyen pilotların, tahta ve çivi kullanarak ürettiği arabalarıyla yokuş aşağı yarıştığı 1,6 kilometrelik parkur, izleyici ve katılımcılar için bir eğlence pistine dönüştü. Tüm engelleri ve virajları başarıyla aşarak birinciliği kazanan yarışmacı büyük altınla ödüllendirildi. Ayrıca en iyi aracı tasarlayan yarışmacı da En İyi Tasarım Ödülü'nün sahibi oldu.

Yaptığı gösteriyle etkinliğe renk katan ve tahta aracıyla yarışmacı olarak start alan motor sporlarının dünyaca ünlü ismi Kenan Sofuoğlu kendi grubundaki ilk yarışta birinci oldu.

Genç yaşlı herkesi bir araya getiren ve Formula 1'e Karadeniz usulü kafa tutan Red Bull Formulaz, bu yıl altıncı kez Rize'nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde düzenlendi. Karadeniz'de gençlerin ve çocukların temel eğlencesi olan ve tarihi 1900'lere dayanan tahta araba yarışlarının coşkusunu günümüze taşıyan etkinlikte, kıran kırana mücadelenin yanında doyasıya eğlence vardı.

17 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilen Red Bull Formulaz, kendine özgü kuralları, eğlenceli parkuru ve gencinden yaşlısına yüzlerce kişiyi buluşturan şenlik atmosferiyle Formula 1'e kafa tuttu. Altıncı yılındaki etkinlikte Türkiye'nin dört bir yanından gelen yarışmacılar, kendi tasarımları olan birbirinden ilginç tahta arabalarla 1600 metrelik parkuru yer yer saatte 70 kilometre hıza ulaşarak tamamladı. Yer yer 10 derecenin üzerine çıkan eğimin yanında sert virajlar da yarışçıları zorladı. Tüm engelleri ve virajları başarıyla aşarak birinciliği kazanan yarışmacı büyük altınla ödüllendirildi. Ayrıca en iyi aracı tasarlayan yarışmacı da En İyi Tasarım Ödülü'nün sahibi oldu.

Tamamen tahtadan ve el yapımı araçlarda montaj için çivi ve vida dışında hiçbir metal aksam kullanılmadı. Yerçekimi ile yokuş aşağı hareket eden motorsuz araçların pilotları, Karadeniz kültürünü yaşatmak üzere kıl çorap ve kara lastik ayakkabıyla yarıştı. Kara lastik ayakkabılar, Red Bull Formulaz sporcularına ayrıca zor anlarda ayak freni yapma imkanı da sağladı. Yarışmacıların uçuruma düşmemesi için yol boyunca saman balyaları tampon görevi görürken çay çuvallarından yapılan engeller katılımcıları zorladı.

Yarışmacılar arasında motor sporlarının dünyaca ünlü ismi Kenan Sofuoğlu da vardı. Geçen yılki Red Bull Formulaz'a konuk olarak katılan Sofuoğlu, tahta arabasıyla bu yıl kendi grubundaki ilk yarışı birinci olarak bitirdi. Ünlü sporcu bitiş çizgisinde şunları söyledi:

"Geçen yıl konuk olarak katıldığım Red Bull Formulaz'da yarışmak ve bitiş çizgisini görmek çok güzeldi. Ben de bu yöredenim ve burada olmak benim için büyük gurur. Parkurdan çok zevk aldım. İnsanların ilgisi de görülmeye değerdi. Çocukluğumdan beri hayalim olan, motosiklet veya motor gücü olmadan tamamen tahta arabalarla yarışma hayalimi gerçekleştirdiğim için mutluyum. Bu muhteşem şovun bir parçası olmak harikaydı."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Formulaz'da Sofuoğlu Birinci Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement