"Frankenstein" ile Bir İlk'e İmza Atıyor - Son Dakika
Güncel

"Frankenstein" ile Bir İlk'e İmza Atıyor

"Frankenstein" ile Bir İlk\'e İmza Atıyor

Türkiye'de ilk kez sahneleyeceği "Frankenstein" oyunu için geri sayım başladı ve oyuncular ilk kez prova ile basın mensuplarının karşısına geçti.

11.12.2015 13:56  Güncelleme: 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

12 Aralık Cumartesi Zorlu PSM'de gerçekleştirilecek oyunun Prömiyer biletleri 1 hafta önceden tükendi.Mary Shelley'in romanından Nick Dear tarafından uyarlanan Selen Korad Birkiye'nin çevirisini yaptığı FRANKENSTEIN Şakir Gürzumar yönetimin de Türkiye'de ilk kez izleyici ile buluşacak.

Anadolu Efes'in katkılarıyla, HDI Sigorta'nın desteğiyle, Virgin Radio Türkiye'nin radyo sponsorluğunda ve Hürriyet'in medya sponsorluğu ile sahnelenen oyunda Cansel Elçin¸ DR. Vıctor Frankenstein, Deniz Uğur; Elizabeth Lavenza, Kerem Alışık, Yaratık rolünü canlandırıyor.

Frankenstein hakkında…

İlk kez Fransızca olarak 1818 yılında Büyük Britanya'da yayınlanan kitabın ardından günümüze kadar birçok kez tiyatro ve sinemaya uyarlanan "Frankenstein", bilinenin aksine yaratığın değil yaratıcısının adıdır. Yaratığın bir ismi yoktur. Romanda toplum dışına itilen, kendi savaşını veren ve bu savaşta yenilen farklı insanların acıklı öyküsü anlatılmaktadır.

Eser: Mary Shelley
Uyarlayan: Nick Dear
Çeviren: Selen Korad Birkiye
Yöneten: Şakir Gürzumar
Dekor-Kostüm Tasarımı: Şirin Dağtekin Yenen
Işık Tasarımı: Yakup Çartık
Müzik- Efekt : Cenk Taşkan
Koreografi: Alpaslan Karaduman
Fotoğraf ve Afiş Tasarımı: Levent Özdemir
Makyaj: Neriman Eröz

Oyuncular: Cansel Elçin, Deniz Uğur, Yılmaz Gruda, Engin Gürmen, Ömür Kayakırılmaz, Batuhan Pamukçu, Merve Erdoğan, Şahin Adıgüzel, Nalan Deliormanlı, Burcu Görek, Ozan Akif Şerman, Ali Keçeli ve Kerem Alışık




Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Frankenstein' ile Bir İlk'e İmza Atıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement