Frankfurt Türk Filmleri Festivali Sanatseverleri Çağırıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Frankfurt Türk Filmleri Festivali Sanatseverleri Çağırıyor

Frankfurt Türk Filmleri Festivali Sanatseverleri Çağırıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığınca desteklenen 13. Frankfurt Türk Filmleri Festivali, Almanya'nın kültür-sanat şehri Frankfurt'u bir kez daha Türk filmlerinin başkenti yapıyor

26.10.2013 12:48  Güncelleme: 12:47

'FİLM BAŞLIYOR!'

Kültür ve Turizm Bakanlığı Frankfurt Kültür Ataşeliği ile 2004 yılında Frankfurt'ta kurulan Kültürlerarası Transfer Derneğinin işbirliğiyle hazırlanan ve bugün başlayan Festival, 3 Kasım'a kadar konuklarını ağırlayacak.

Festival'in Türkiye konukları arasında; Zeki Alasya, Halit Akçatepe, Hale Soygazi, Gülşen Bubikoğlu, Sadi Çilingir, Tunca Arslan, Füsun Kostak, Caner Ural ve Deniz Yayın gibi sinema camiası için önemli isimler yer alıyor.

Farklı kategorilerde 40'ı aşkın filmin sinemaseverlerin beğenisine sunulacağı Festival'de, Türk oyuncu ve yönetmenleri, dünya ve Alman sinema otoriteleriyle buluşacak.

Panellerden söyleşilere, sergilerden belgesellere birçok etkinliğin yer aldığı Festival, bu yıl da sinemaseverlere farklı bir program sunuyor.

Üç farklı bölümden oluşan programda; Türkiye ve Almanya´dan filmlerin yanı sıra Avrupa Film Forumu çerçevesinde çeşitli ülkelerden dört film gösterime sunulacak.

Her yıl birçok ilke imza atan Frankfurt Türk Film Festivali, yine önemli bir projeyi hayata geçiriyor. "Türk Film Festivali Hapishanelerde" başlığı altında Frankfurt Preungesheim Hapishanesi'ndeki Türk kökenli mahkumlara özel bir gösterim sunuyor. Festival geçen yıl da aynı düşünceden hareketle gerçekleştirdiği "Türk Film Festivali Frankfurt Okullarında" adlı projesini, gördüğü yoğun ilgi nedeniyle bu yıl da sürdürecek.

Festival'in artık klasikleşen etkinliklerinden fotoğraf sergisinin bu yılki sanatçısı Katerina İvanisevic. Katerina İvanisevic'in İstanbul fotoğrafları festival süresince ziyaretçilere açık olacak.

13. Frankfurt Türk Filmleri Festivali'ne katılan Kültür ve Turizm Bakanlığınca desteklenen filmler: Aziz Ayşe, Görünmeyen, Ateşin Düştüğü Yer, Umut Üzümleri, Yeraltı, Bu Son Olsun, Kurtuluş Son Durak.

Kültür ve Turizm Bakanlığının 2008 yılından bu yana desteklediği Festivalin bu yılki destekçileri arasında; Hessen Eyaleti Başbakanı, Başbakan Yardımcısı, Frankfurt Anakent Belediye Başkanı ile Alman ve Türk basınının önde gelen kuruluşları yer alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Frankfurt Türk Filmleri Festivali Sanatseverleri Çağırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement