Fransa Boko Haram ile Mücadelede Kararlı - Son Dakika
Güncel

Fransa Boko Haram ile Mücadelede Kararlı

PARİS (AA) – Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'un terör örgütü Boko Haram ile mücadele konusunu öncelikle ele alacağı iki günlük Afrika ziyareti bugün başladı.

21.02.2015 17:37

PARİS (AA) – Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'un terör örgütü Boko Haram ile mücadele konusunu öncelikle ele alacağı iki günlük Afrika ziyareti bugün başladı.

Ziyaretin ilk durağında bugün Çad'a giden Fabius, daha sonra Kamerun ile Nijer'de görüşmelerde bulunacak ve Fransa'nın Boko Haram ile mücadelede bu ülkelere vereceği desteği teyit edecek.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, bölge istikrarı için tehdit olarak değerlendirilen Boko Haram ile mücadelede bu ülkelere verilecek desteğin dışında, terör örgütünün saldırıları yüzünden yerlerinden olan binlerce göçmenin yaşadığı insani dram ve bu kişilere yapacak yardımlar da görüşmelerde ele alınacak. Ayrıca, ziyaretler sırasında ikili ve diğer bölgesel konular da masaya yatırılacak.

Boko Haram tehdidi nedeniyle bölgede 1,5 milyon kişinin evini terk etmek zorunda kaldığı tahmin ediliyor. Fransa, Boko Haram ile mücadele eden ülkelere istihbarat ve askeri lojistik alanında destek veriyor.

Özellikle Nijerya'da etkili olan Boko Haram terör örgütü bu ülkeye komşu Çad, Nijer ve Kamerun'u da tehdit ediyor. Bu üç ülke ve Benin, Boko Haram ile mücadele için bu ay başında 8 bin 500 kişiden oluşan bir ordu kurulmasını kararlaştırmıştı.

Fransız ordusu, son olarak geçen yılın ekim ayında Afrika'da terör örgütleri Boko Haram ve El Kaide ile daha iyi mücadele edebilmek için Nijer'in kuzeyinde bir askeri üs kurma kararı almıştı. Libya'nın güneyine yakın bir yerde oluşturulan askeri üs, terörle mücadele alanında faaliyet göstermek üzere hazırlanmıştı.

Fransa'nın Afrika'da Mali, Çad, Nijer, Burkina Faso'da 3 bin askeri bulunuyor. Fransa'nın daha çok askeri lojistik araç ve gereç ile mühimmat bulundurduğu Gabon ve Senegal'de ise bin askeri görev yapıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa Boko Haram ile Mücadelede Kararlı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement