Fransa'da İznik Rüzgarı Esti - Son Dakika
Güncel

Fransa'da İznik Rüzgarı Esti

Fransa\'da İznik Rüzgarı Esti

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve Belediye Meclis Üyelerini Pithiviers Belediye Başkanı Philippe Nolland ve meclis üyeleri belediye önünde bando ekibi ile karşıladı.

18.01.2016 14:32  Güncelleme: 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın Kardeş Şehir Pithiviers ile ilk protokol İznik Belediye Başkanlığı makamında gerçekleştirilmişti. Pithiviers'de düzenlenen törende İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve Pithiviers Belediye Başkanı Philippe Nolland kardeş şehir protokolüne beraber imza attılar.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve Belediye Meclis Üyelerin katıldıkları etkinlik ve programlarda adeta İznik rüzgarı esti. 13-17 Ocak 2016 tarihleri arasında gerçekleşen ziyarette karşılıklı kardeşlik imzaları atılırken, karşılıklı dostluklar kuruldu.

Tören sonrasında Pithiviers Türk-Fransız Kültür ve Spor Derneği'ni ziyaret ederek dernek yetkilileriyle, Centre-Val de Loiret'deki diğer dernekler başkanları ve vatandaşlarla biraraya gelindi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve Belediye Meclis üyeleri ardından ise, Pithiviers Belediyesi tarafından düzenlenen ve bölgenin önde gelen siyasetçileri, işadamları ve kültür-sanat isimlerinin de yer aldığı yaklaşık 600 davetlinin iştirak ettiği yeni yıl kutlama etkinliğinde İznik Belediyesi heyeti onur konuğu olarak yer aldı.

Medeniyetler Başkenti İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yaptığı konuşmada "İznik ve Pithiviers arasında Kardeş şehir ilişkisi kurulmasında emeği geçenlere, bizleri son derece sıcak bir şekilde ağırlayan Pithiviers Türk-Fransız Kültür Derneklerine ve Pithiviers Belediyesi'ne teşekkürlerimizi sunuyorum. Bu buluşmalarımız ve görüşmelerimiz ilerideki kardeşlik bağlarımızın daha da güçlendirecektir. Sayın Başkan yardımcısından da dinlediğimiz gibi orliyns ve pithiviersin tarihten gelen kökleri, İznik'in tarihi ile bir birine çok benzemektedir. İznik ' in bilinen tarihi büyük İskender' e dayanmaktadır. İznik dört bin yıllık bir geçmişe sahiptir. Büyük İskender' in komutanlarından Antigonos'un İznik'i fed etmesi ile birlikte İznik 'in ilk adı antigonia olarak nitelendirilmektedir. Daha sonrasında İznik Roma imparatorluğu tarafından fed edilerek Nicea ismini almıştır. Roma imparatorluğu ikiye bölünmesi ile Bizans yani doğu roma ve batı roma olarak ikiye ayrılınca İznik Bizanslıların başkentliğini yapmıştır. Daha sonraları ise Selçuklu ve Osmanlı hükümdarlığı altına geçmiştir.Böylesine özel bir geçmişi olan İznik bu gün UNESCO 'nun aday listesinde yerini almıştır. Bu konuda özellikle çok değerli oryins belediyesinden ve belediye başkan yardımcılarından da desteklerini bekliyoruz. İznik bir bütün olarak UNESCO aday listesine girdi. Böylesine tarih kokan ve kökü mazide olan İznik'e çok değerli belediye Başkan yardımcısını ve çok değerli Orleans ve pithiviers'li vatandaşlarını da İznik ' te misafir etmekten memnuniyet duyacağımı ifade ediyorum . Tekrar bizleri kabullerinden dolayı teşekkür ediyor . Sevgilerimizi ve saygılarımızı sunuyoruz."dedi.

Pithiviers'te 2016 Yılını İznik Yılı ilan ediyoruz

Pithiviers Belediye Başkanı Philippe Nolland ise yaptığı konuşmasında" Sayın başkan ve çok değerli delegasyonlarımız sizleri aramızda görmek bizleri ziyadesi ile çok mutlu etti. Bu güzellikler Türkiye ve Fransa ile her iki belediyemize hayırlı olsun. Bu gün siz değerli delegasyonla birlikte yeni yıl kutlama etkinliğinde dolayısı ile Pithiviers'te 2016 Yılını İznik Yılı ilan ediyoruz. Bu dostluklarımız ilelebet sürecektir" dedi.

Belediye Başkanı Sargın mevkidaşı Pithiviers Belediye Başkanı Philippe Nolland'a İznik çinisi ve İznikspor forması hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fransa'da İznik Rüzgarı Esti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement