Fransa'nın Rusya'ya Satacağı Savaş Gemileri - Son Dakika
Güncel

Fransa'nın Rusya'ya Satacağı Savaş Gemileri

Fransa, ilk savaş gemisini ekim ayında teslim edecek.

22.07.2014 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Rusya'nın sipariş ettiği Mistral sınıfı helikopter taşıyıcı savaş gemilerinden ilkinin ekim ayında teslim edileceğini bildirdi.

Konu ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hollande, ikinci geminin teslimatının ise Rusya'nın Ukrayna krizindeki tutumuna bağlı olduğunu ifade etti.

Sipariş edilen ilk geminin yapımının tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Hollande, şu anda kabul edilen yaptırımların bu geminin Moskova'ya teslimi için engel teşkil etmediğini söyledi.

Hollande, bunun sözleşmede yer alan ikinci geminin de teslim edileceği anlamına gelmediğini vurgulayarak, "İkinci geminin teslimatı Rusya'nın tavrına bağlı olacak" dedi.

Rusya'nın ilk gemi için ödeme yaptığını kaydeden Hollande, teslimat olmaması halinde Fransa'nın Rusya'ya 1,1 milyar avro tazminat ödemesi gerektiğini hatırlattı. Hollande, "Sözleşme 2011'de imzalandı ve geminin inşaatı hemen hemen tamamlandı. Gemi ekim ayında teslim edilecek" diye konuştu.

ABD ve diğer Batılı ülkeler, Ukrayna krizini gerekçe göstererek savaş gemilerini Rusya'ya teslim etmemesi konusunda uzun zamandır Fransa'ya baskı yapıyor. - Arkansas

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa'nın Rusya'ya Satacağı Savaş Gemileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement