Fransız Astronot Baudry, Bursa'da Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Fransız Astronot Baudry, Bursa'da Öğrencilerle Buluştu

Baudry, "Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının Gökmen Projesi'ni önemli bir adım olarak görüyorum" dedi.

10.06.2014 14:45  Güncelleme: 09:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransız astronot Patrick Baudry, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) Gökmen Projesi'ni önemli bir adım olarak gördüğünü belirterek, "Sizlerin arasından bir astronot çıkabilir yeter ki siz astronot olacağınıza inanın. Bir gün Türkiye'den astronot çıkacağına, bunun da Bursa'dan olacağına inancım tam" dedi.

BTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, odanın konuğu olarak kente gelen Baudry, NASA'da görevli Türk astrofizikçi Umut Yıldız, Fransa Uluslararası Uzay Üniversitesinden Halit Mirahmetoğlu, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Işıklar Askeri Hava Lisesi ve bazı okulların öğrencileriyle buluştu.

Baudry, savaş pilotu olarak başladığı hayat hikayesini öğrencilerle paylaştı. 200'ü aşkın hava taşıtında pilotluk yaptığını kaydeden Baudry, çocukluk döneminde astronot hayali kurduğunu ve bunu başardığı için mutlu olduğunu kaydetti.

Astronotluğun zor ve emek isteyen bir meslek olduğunu vurgulayan Baudry, "Astronot olmak kolay olmadı. O dönemde bir Fransız'ın astronot olması inanılması güç bir hayaldi. Ama ben yılmadım. Her zaman hayallerimin peşinden koştum. Siz de yılmayın. Aranızda uzaya gitmek isteyen birileri varsa, beni örnek alsınlar. Astronot olmak için 19 yıl boyunca eğitim alan insanlar vardı. Onlar da hayallerinin peşini bırakmadı. Astronot olduktan sonra bile yeni hayaller kurun. Hayal etmek, başarıya ulaşmanın en önemli anahtarıdır" dedi.

BTSO'nun başlattığı Gökmen Projesi'ne değinen Baudry, "Uzay ve havacılık sevgisini çocuk yaşta anlatmak lazım. Bu yüzden Gökmen Projesi'ni önemli bir adım olarak görüyorum. Sizlerin arasından bir astronot çıkabilir. Yeter ki siz astronot olacağınıza inanın. Ben buna sonuna kadar inanıyorum. Birgün Türkiye'den astronot çıkacağına, bunun da Bursa'dan olacağına inancım tam" diye konuştu.

Uzay, havacılık ve savunma sanayi kümelenmeden sorumlu BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran ise uzay ve havacılık tutkusunu çocuk yaşta öğretmek için BTSO olarak Gökmen Projesi'ni başlattıklarını söyledi. Duran, çocuklardaki uzay ve havacılık tutkusunu geliştirmek amacıyla astronot Baudry ve Türk bilim adamlarını öğrencilerle buluşturduklarını belirterek, "Buradaki hedefimiz onlara, uzayı ve havacılığı sevdirmek. Bursa'dan astronot çıkacağına inanıyoruz. Bursa'da bu potansiyel var" ifadesini kullandı.

Halit Mirahmetoğlu ve Umut Yıldız da uzay ve havacılık konusunda öğrencilere tecrübelerini anlattı.

Programda, F-4 pilotu Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Fatih Mustafa Yaşar ise uçuş liderliğiyle ilgili sunum yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fransız Astronot Baudry, Bursa'da Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement