Fransız Futbolcu Guy Moussi'den TEV Soma Umut Fonu'na Yardım! - Son Dakika
Güncel

Fransız Futbolcu Guy Moussi'den TEV Soma Umut Fonu'na Yardım!

TEV Soma Umut Fonu'na, Finlandiya birinci futbol ligi takımlarından HJK Helsinki'nin Fransız futbolcusu Guy Moussi destek verdi.

28.02.2015 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en köklü ve öncü vakıflarından Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından, ülkemizi geçen sene derinden sarsan Soma maden kazasının ardından oluşturulan TEV Soma Umut Fonu'na Finlandiya birinci futbol ligi takımlarından HJK Helsinki'nin Fransız futbolcusu Guy Moussi'den destek geldi. Moussi, transfer ücretinin bir kısmını TEV Soma Umut Fonu'na bağışladı. Moussi'nin menajerleri, Mustafa Özcan, Murat Poyraz ve Burhan Aytaç da TEV Soma Umut Fonu'na transferden elde ettikleri komisyon ücretlerinin bir kısmını bağışlayarak katkıda bulundu.

Türk Eğitim Vakfı'nda 27 Şubat 2015'te, gerçekleştirilen törende, TEV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Av.Zuhal Dönmezer Çakıroğlu ve TEV Genel Müdürü Yıldız Günay tarafından TEV Soma Umut Fonu'na desteklerinden ötürü Guy Moussi, Mustafa Özcan, Murat Poyraz, Burhan Aytaç ve gazeteci Can Tongo'ya teşekkür sertifikaları verildi. Törene ayrıca eski milli futbolcu Çoşkun Birdal da katıldı.

Yıldız Günay, toplantıda yaptığı konuşmada; "Yaşanan her türlü felakete karşı son derece duyarlı olan halkımız, Soma felaketi sonrasında da TEV Soma Umut Fonu'nun en büyük destekçileri oldu ve bizi çıktığımız yolda yalnız bırakmadı. Türk Eğitim Vakfı olarak fonumuza bağışta bulunan Guy Moussi'ye gösterdiği bu büyük hassasiyetten ötürü teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Günay konuşmasının devamında; bir daha böyle bir facia ile karşılaşmamayı umut edip, TEV olarak Soma'daki çocuklarımızın yanlarında olduğunu belirterek, yardımsever bağışçıların desteği neticesinde bugüne kadar TEV Soma Umut Fonu'nda ödenmiş ve taahütleri ile birlikte 5 milyon TL üzerinde bağış toplandığını belirtti. Yıldız Günay konuşmasında ayrıca "Her bir bağış, yazılmaya başlanan, yaşanmaya başlanan yeni bir umut hikayesidir" diyerek maddi olanakları olmayan öğrencilere eğitim desteğinin artarak devam etmesini diledi.

Guy Moussi ise toplantıda yaptığı konuşmada; "Bugün burada bulunmaktan ve TEV Soma Umut Fonu'na destek olmaktan gurur duyuyorum. Soma ve benzeri yaşanan felaketlerde Türk, Fransız ya da Alman olmak gerekmiyor. Duyarlı bir insan olarak ve çocuklar için eğitimin ne kadar önemli olduğunun farkında olarak bağış konusunda Türk Eğitim Vakfı'nı ve TEV Soma Umut Fonu'nu tercih ettim" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fransız Futbolcu Guy Moussi'den TEV Soma Umut Fonu'na Yardım! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement