Gadem'den İznik'li Muhtarlara İşbirliği Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Gadem'den İznik'li Muhtarlara İşbirliği Çağrısı

Gadem\'den İznik\'li Muhtarlara İşbirliği Çağrısı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2015 yılında kurulan GADEM yetkilileri İznik Kaymakamlığı Kültür Merkezinde İznik'li muhtarlarla buluştu.

21.09.2016 14:18  Güncelleme: 14:19

Madde bağımlılığıyla mücadelede muhtarlara işbirliği çağrısı yapıldı. Seminer İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, İznik Muhtarlar Derneği Başkanı Yakup Seviç ve muhtarlar katıldı.

Bursa'da 27 Ağustos 2015 tarihinde Büyükşehir Belediyesi destekleriyle kurulan ve bağımlılıkla mücadele kapsamında faaliyet gösteren Gençlik ve Aile Destek Merkezi (GADEM), madde bağımlılığıyla ilgili kısa sürede ciddi bir mesafe kat etti. Sadece Bursa merkezde değil ilçelerde de madde bağımlılığına karşı savaş açan GADEM, Çarşambae günü İznik'te düzenlenen bilgilendirme toplantısında muhtarlara işbirliği çağrısı yaptı.

ALKOL VE UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE

İznik Belediyesi ve GADEM İznik koordinatörü Cemal Gümüç organizasyonuyla İznik Kaymakamlığı Kültür Merkezi salonunda İznik'li muhtarlarla bir araya gelen GADEM sorumlusu sosyolog Gökhan Öztürk, kurumun amacı ve çalışma şekli başta olmak üzere GADEM hakkında bilgilendirme yaparak toplantıya başladı. Muhtarlarla birlikte İznik Belediye Başkanı Osman Sargın'ın da takip ettiği toplantıda GADEM'in Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulduğu belirtildi. Bu uygulamanın Türkiye'de bir ilk olduğuna da vurgu yapılırken, her ayın sonunda 17 ilçe koordinatörünün bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptığı ifade edildi. Amacı Bursa'da yasa dışı bağımlılık yapıcı uyuşturucu madde ile mücadele kapsamında koruyucu önleyici çalışmalar yapmak, kullanıcılar için ise bireysel ve grup danışmanlığı yaparak sosyal rehabilitasyon sürecine destek olmak olan GADEM'in alkol ve madde bağımlılığıyla mücadele ettiğine vurgu yapıldı.

İznik ile birlikte 4 ilçe de Muhtarlarla bir araya gelen GADEM yetkilileri, Kasım ayı sonuna kadar 17 ilçe'de bilgilendirme yapacaklarını belirttiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gadem'den İznik'li Muhtarlara İşbirliği Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement