Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'un Darbedilmesi - Son Dakika
Yerel

Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'un Darbedilmesi

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) üyeleri, gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'un darbedilmesini ve basın mensuplarına yönelik saldırıları protesto etti.

03.10.2015 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) üyeleri, gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'un darbedilmesini ve basın mensuplarına yönelik saldırıları protesto etti.

Konak Meydanı'ndaki Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Heykeli önünde bir araya gelen çok sayıda gazeteci, son dönemde basına yönelik saldırılara "Özgür basın susturulamaz" sloganı ve alkışlarla tepki gösterdi.

İGC Başkanı Misket Dikmen, söz konusu eylemi vatandaşların haber alma hakkının engellenmemesi, gazetecilerin can güvenliklerinin sağlanması, ifade ve basın özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması için yaptıklarını söyledi.

Gazetecilere yönelik saldırıların kendilerini endişelendirdiğini belirten Dikmen, "İstesek sinek gibi ezeriz, döveriz' şeklinde yazan sözde köşe yazarlarının, bu demokrasi karşıtı, ürkütücü ifadelerini şiddetle kınıyor, reddediyoruz. Üstelik tüm bunların sonucu, şehir eşkıyalarının durumdan vazife çıkarıp, saldırıya geçtiğini de görüyoruz" diye konuştu.

Dikmen, gerçekleştirdikleri eylemin eş zamanlı olarak İstanbul ve Ankara'da da yapıldığını dile getirerek, "Yılmayacağız, korkmayacağız, mücadelemize devam edeceğiz. Saldırıya uğrayan tüm meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz" ifadelerini kullandı.

Eyleme İGC Yönetim Kurulu üyeleri, CHP İzmir Milletvekilleri ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da destek verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'un Darbedilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement