Gazeteci Onur Belge Vefat Etti - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Onur Belge Vefat Etti

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) önceki Yönetim Kurulu üyesi, önceki Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanlarından Onur Belge bu sabah geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

06.09.2015 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye  Gazeteciler Cemiyeti (TGC)  önceki Yönetim Kurulu üyesi, önceki Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanlarından Onur Belge bu sabah geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Cenazesi  yarın Kınalıada Camisi'nde kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

Onur Belge'nin ölümüyle ilgili bir açıklama yapan TGC Yönetim Kurulu, "Sevgili meslektaşımız Onur Belge gazetecilik mesleğine uzun yıllar çok önemli hizmetler yaptı. Onur Belge'yi kaybetmenin acısı içindeyiz. Onur Belge'yi sevgi ve saygıyla anıyor, ailesine ve basın topluluğumuza baş sağlığı diliyoruz" dedi.

ONUR BELGE'NİN ÖZGEÇMİŞİ

İstanbul 1946 doğumlu. İstanbul Üniveristesi Gazetecilik Enstitüsü'nde eğitim yaptı. İstanbul spor, Vefa, Taksim gibi takımlarda profesyonel futbol oynadı. Mesleğe 1968 yılında Günaydın Gazetesi'nde spor muhabiri olarak başladı. Çalışmasını Hayat Spor, THA, Hürriyet, Fanatik'te sürdürdü. Hürriyet adına Londra'da görev yaptı. Gazete adlı yayının spor müdürlüğünü üstlendi. Aydınlık gazetesinde yazdı. Ayrıca Star Tv, Brt Tv ve Radyokulüp ve Bugün Gazetesi'nde çalıştı. Kanal A'da yorumcu olarak görev yaptı. Dünya Kupası Tarihi kitabı yayımlandı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu'nda yer aldı. İngilizce bilen Onur Belge evli, 1 çocuk babası. TSYD'de 2002-2006 arasında iki dönem başkanlık yaptı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gazeteci Onur Belge Vefat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement