Gazeteci Soner Yalçın'ın Gözaltına Alınması - Son Dakika
Yerel

Gazeteci Soner Yalçın'ın Gözaltına Alınması

Yalçın, Denizli 5. Asliye Ceza Mahkemesinde ifade vermesinin ardından serbest bırakıldı.

26.10.2014 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Adliyesi'nde ifade veren gazeteci Soner Yalçın, serbest bırakıldı.

Yalçın, ifade vermek için gittiği Denizli Adliyesi'nde, Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 17 Ekim'de hakkında çıkartılan yakalama kararı gerekçesiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Denizli 5. Asliye Ceza Mahkemesinde ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılan Yalçın, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Adem Yavuz Arslan'ın Oda Tv'de çıkan "Cemaatin Yalancısı Doymak Bilmiyor" başlıklı yazıyla ilgili olarak tazminat ve ceza davası açtığını, tazminat davasının lehine sonuçlandığını, ceza davasıyla ilgili de eline mahkeme celbinin geçmediğini bildirdi.

Ceza davasıyla ilgili ifade için adliyeye çağrıldığını kaydeden Yalçın, kendisinin ev ve iş adreslerinin belli olduğunu ancak polislerin 5 yıl önceki oturduğu adrese gittiklerini savundu.

Yalçın, "Hakkımdaki yakalama kararı ayın 17 'sinde çıkmış olmasına rağmen ve Oda Tv'nin adresi de yer almasına rağmen ne Oda Tv'ye, ne de bana geldiler. Ergenekon soruşturmalarında mevcut oturduğum evde göz altına alınmıştım, yaşadığım adres belli. Otelde zorla gözaltına almalarının götürülmelerinin sebebi belli oldu. Bu bir cemaat operasyonudur" diye konuştu.

Yalçın, gözaltına alınmasında cemaatin hükümete mesaj vermek istediği iddiasında bulundu. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gazeteci Soner Yalçın'ın Gözaltına Alınması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement