Gazeteci-yazar Karaalioğlu Haberlerine Tazminat - Son Dakika
Güncel

Gazeteci-yazar Karaalioğlu Haberlerine Tazminat

Gazeteci-yazar Mustafa Karaalioğlu'nun Star medya grubu yöneticisi olduğu dönemde, Taraf gazetesi ve "karsigazete.com"un kendisine yönelik kara propaganda haberleri yaptıkları gerekçesiyle açtığı 5 ayrı tazminat davası karara bağlandı.

29.07.2016 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci-yazar Mustafa Karaalioğlu'nun Star medya grubu yöneticisi olduğu dönemde, Taraf gazetesi ve "karsigazete.com"un kendisine yönelik kara propaganda haberleri yaptıkları gerekçesiyle açtığı 5 ayrı tazminat davası karara bağlandı.

Bakırköy 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, Hüseyin Özay imzalı "Yandaş CEO troll çıktı" başlığıyla verilen "Star medya CEO'su Mustafa Karaalioğlu, şimdi de Twitter'da açtırdığı gizli hesapla konuşuluyor" başlıklı habere ilişkin açılan tazminat davasını karara bağladı.

Mahkeme, gazetenin Karaalioğlu, Mustafa Nihat Yükselir ve Star Medya'ya 2 yıllık yasal faiziyle 6'şar bin lira ödemesine hükmetti.

Gazetenin "Yandaş mahallede iktidar kavgası... Şirkette harcamaları yüksek bulundu" başlıklı haberi için de tazminat kararı veren mahkeme, Karaalioğlu ile Star Medya ve Ethem Sancak'a 2 yıllık yasal faiziyle birlikte 7'şer bin lira tazminat ödenmesine hükmetti.

Mahkeme ayrıca, Taraf gazetesinin "Süleyman'ın parasını yermişler... Star'da 2 milyonluk kavga. Hükümetin operasyon gazetesi Star'da yolsuzluk skandalı patladı… 2 milyon TL'nin nereye gittiği bilinmiyor" şeklindeki habere ilişkin görülen davayı da karara bağladı.

Karaalioğlu ve Star Medya'ya 6'şar bin lira tazminat ödenmesine karar veren Bakırköy 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, "17 Aralık'ta tutuklanan eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'a 2 milyon yolla Süleyman, dediği belirtilen Mustafa Karaalioğlu'nun yönettiği Star..." haberi için de 6'şar bin lira tazminat ödenmesine hükmetti.

Karşı gazetesinin internet sitesine de tazminat cezası

Taraf gazetesinin haberini alıntı yaparak yayınlayan Karşı gazetesinin internet sitesine açılan davada da karar verildi.

Bakırköy 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, Taraf gazetesindeki dava konusu haberlerden alıntı yaparak yayınlayan "karsigazete.com"u da tazminata mahkum etti. Mahkeme sitenin imtiyaz sahibi Alaaddin Akkaşoğlu'nun davalılara yasal faiziyle birlikte 7'şer bin lira ödemesine karar verdi.

Beş davada toplam 84 bin lira tazminat ödenmesine hükmeden mahkeme, Taraf gazetesi ve bu gazetenin haberlerini kullanan "karsigazete.com" sitesi üzerinden Karaalioğlu'nun hedef alındığına ve kişilik haklarının ihlal edildiğine hükmetti.

1 yıl hapis cezası verilmişti

İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameyle kapatılan Taraf gazetesinin "sahte sosyal medya hesaplarıyla kampanya yürütüyor" ve "2 milyon yolla Süleyman" başlıklı manşetlerinin Karaalioğlu'na iftira olduğuna karar vermişti.

Mahkeme, Karaalioğlu'nun trol hesapları yönettiği ve dönemin Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'a "2 milyon dolar gönder" dediği yönündeki haberlerin kara propaganda olduğuna hükmetmiş, sorumlu yazı işleri müdürü Bülent Onur Şahin'e 26 Ocak 2016'da 1 yıl hapis cezası vermişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazeteci-yazar Karaalioğlu Haberlerine Tazminat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement