Gazeteciler Özgürlük Platformu Aa Muhabirine Saldırıyı Kınadı - Son Dakika
Güncel

Gazeteciler Özgürlük Platformu Aa Muhabirine Saldırıyı Kınadı

Göp Dönem Başkanlığı'nı yürüten Basın Konseyi; Bayburt'ta AA muhabirine yönelik tehdit ve taşlı saldırıyla, Başbakan'ın Zaman Gazetesi muhabirine karşı müdahalesini, kınadı.

04.04.2014 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Göp Dönem Başkanlığı'nı yürüten Basın Konseyi; Bayburt'ta AA muhabirine yönelik tehdit ve taşlı saldırıyla, Başbakan'ın Zaman Gazetesi muhabirine karşı müdahalesini, kınadı.

GÖP'ten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; "Seçim sonuçlarına yapılan itirazlar üzerine, yeniden sayımların yapıldığı Bayburt Adliyesi'nde, AA Muhabiri Abdülkadir Nişancı'nın, çekim yapmasının engellenmesi; basın özgürlüğüne yönelik açık bir saldırıdır.  AA Muhabiri Abdülkadir Nişancı'nın görev yaptığı sırada, siyasi bir gruptan engel olan bazı kişilerin, tehdit ve taş atma girişimlerini kabul etmek mümkün değildir. Seçim ortamının yarattığı bu gergin atmosferin en kısa sürede bitmesini diliyoruz.

Haber yapmaktan başka hiçbir amaç taşımayan gazetecilere yönelik engelleme çabalarını ve saldırıları kınıyoruz. Saldırının sorumlularının en kısa sürede bulunmasını ve haklarında işlem yapılmasını istiyoruz. Ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı basın toplantısında, kendisine soru soran Zaman Gazetesi muhabiri Tuğba Mezararkalı'ya yönelik tavrı da anlaşılır bir üslup değildir. Muhabire, mesleğini öğretmek, "Bence yer değiştirin, durmayın oralarda" demek, Başbakanların görevi değildir. Bu tavır ve anlayış basına ve gazetecilerin çalışma özgürlüğüne açıkça müdahaledir. Gazetecilerin, özgür habercilik yapmalarının giderek zorlaştığına tanık oluyor ve endişelerimizin derinleştiğini bir kez daha vurguluyoruz.  Gazetecilere Özgürlük Platformu olarak, siyasileri gazetelere ve gazetecilere yönelik müdahaleden vazgeçmeye çağırıyoruz."

HE - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gazeteciler Özgürlük Platformu Aa Muhabirine Saldırıyı Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement