Gazi Akça Koca Anı Evi'nin Açılış Töreni - Son Dakika
Yerel

Gazi Akça Koca Anı Evi'nin Açılış Töreni

Gazi Akça Koca Anı Evi\'nin Açılış Töreni

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri İsen: "Gazi Akça Koca ve diğer kahramanlar, hayatları pahasına bizlere vatan bıraktı"

04.05.2014 18:19

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince oluşturulan "Gazi Akça Koca Anı Evi" törenle açıldı.

Seka Lojmanları'ndaki açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Kocaeli'nin kurucu babalarından Gazi Akça Koca ve Karamürsel Alp'in bölgenin imarı konusunda büyük gayretler gösterdiğini söyledi.

"Gazi Akça Koca ve diğer kahramanlar, hayatları pahasına bizlere vatan bıraktı" diyen İsen, vatan için çalışmanın, beklentileri bunun üzerine oluşturmanın önem taşıdığını anlattı.

İsen, şöyle devam etti:

"Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kadirşinaslık göstererek, türbesi Kandıra ilçesinde olan bu büyük gazi dervişini gözümüzün önüne getirecek. Kandıra'da da Büyükşehir Belediyesi, anıt mezar oluşturacak. Bütün bunlar, bölge fatihlerini tanıdığımız zaman, bölgeye daha güvenle basmamızı, adımlarımızı ona göre atmamızı, sorumluluklarımızı buna göre hissetmemizi sağlayacak birtakım araçlar oluşturacak.

Eminim, bu mekanın sadece açılışıyla kalınmayacak. Burası Akça Koca, Karamürsel ve Konur Alp, mesai arkadaşlarıyla ilgili, Osmanlı Devleti'nin nasıl büyük çaba ve özveriyle kurulduğunu anlatacak birtakım bilgilerle donatılacak. Bizi yarınlara hazırlama konusunda bir nevi şarj görevi yapacak merkezdeyiz."

Belediyenin farklı kültürel gruplara ait çalışma mekanları oluşturarak, şehri kültürel merkez haline getirmeye çalıştığına dikkati çeken İsen, Kocaeli'nin daha önce sanayi şehri olarak anıldığını, kültürel çalışmalar açısından da model belediye rolü üstlendiğini kaydetti.

İsen, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından İsen, Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Vali Yardımcısı Mustafa Ünlüsoy ve protokoldekiler anı evinin açılış kurdelesini kesti.

Gazi Akça Koca Anı Evi

2014'ü "Gazi Akça Koca Yılı" ilan eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesince açılan "Gazi Akça Koca Anı Evi"nde, Akça Koca'nın hayatı, ailesi ve kahramanlıklarıyla ilgili bilgiler yer alıyor.

Kentin kurucularından Karamürsel Alp, Konur Alp, Yahya Kaptan gibi önemli tarihi kişiliklerle ilgili de bazı notlar bulunuyor. Kocaeli'nin dünü gibi bugünü de fotoğraflarla sergileniyor. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gazi Akça Koca Anı Evi'nin Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement