Gaziantep'in Belgeseli Çekildi - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'in Belgeseli Çekildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla kenttin 4 önemli tarihi sürecinin konu edindiği belgesel çekildi.

04.02.2016 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla kenttin 4 önemli tarihi sürecinin konu edindiği belgesel çekildi.

Belediyeden yapılan yapılan yazılı açıklamaya göre, Fırat Nehri'nin batı kıyısındaki Barak ovasından İslahiye'ye kadar olan geniş düzlüklerde yaşanan ve uygarlık tarihini değiştiren 4 önemli sürecin konu edinildiği belgesel, bir televizyon kanalı tarafından hazırlandı.

Belgeselde, merkezinde Gaziantep'in yer aldığı kadim coğrafyada önce paleolitik dönemindeki ören yerleri ve kalıntılar hakkında bilgi veriliyor.

İlk bölümde, Dülük Mahallesi'ndeki "dünyanın ilk fabrikası" olarak nitelenen Şarklı Mağara ile Hristiyanlığa karşı alternatif bir din olan Mitraizmin en büyük yeraltı mağarası tanıtılacak. İkinci bölümde ise M.Ö. 11. yüzyıldan itibaren Anadoluyu istila eden deniz kavimlerinin yol açtığı tahribat anlatılıyor. Gaziantep'in son yıllarda en büyük kazanımı Zeugma ve bölgedeki Roma dönemi izlerinin anlatıldığı üçüncü bölümde ise Zeugma mozaikleriyle kentin bin yıla yaklaşan öyküsü Roma yapıları üzerinden anlatılıyor. Belgeselin son bölümünde ise, Gaziantep Kalesi'nden başlayarak kentin merkezi yerleşim alanında bulunan tarihi eserler konu ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'in Belgeseli Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement